10.02.2022 | 21:41
Платили сме по 60 лева за книжки с лика на Ангелкова!
В парламента се чудят какво да ги правят

Министерство на туризма е похарчило публични средства за луксозни книжки за по 60 лв. с лика на бившата министърка и настояща депутатка от ГЕРБ Николина Ангелкова. Това стана ясно по време на парламентарен скандал при обсъждането на бюджета.

Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ съобщи, че в момента луксозните книжки се намират в Комисията по туризъм и администрацията все още се опитва да ги преброи. „Чудят се какво да ги правят“, каза той и призова Ангелкова, ако иска да ги плати и да си вземе готовия продукт.

Преди това ГЕРБерката спретна цирк при представянето на промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и помощта от 35 евро за туроператорите за всеки турист, който дойде на почивка у нас със самолет.   Тя заяви, че коалиционен партньор на ПП (б. ред. – визираше ИТН) с промени през септември е блокирал субсидията.

Това изявление вбеси Ива Митева от ИТН, която контрира, че предложението, което спря субсидията, е именно на бившия министър на туризма от кабинета „Борисов“ 3 – Николина Ангелкова.  Опитвате се да поправите нещо, което сама сте предизвикала„, каза Митева.

Ангелкова пък се оправда, че предложението ѝ е било редактирано незнайно от кого през нощта. Митева обаче извади законопроекта и посочи, че последната редакция е от 22:59 ч. на 3 септември 2021 г. и под него стоят подписите на Ангелкова и Росица Кирова.

Аз съм в шок, ужас и потрес„, заяви председателят на комисията по туризъм Илин Димитров.  Той допълни, че е изумен от опита на Ангелкова да обвини друг за свои грешки. „Трябва да платим 25 млн. лв. по мерки, спрени от г-жа Ангелкова„, каза още Димитров.

2 коментара

  1. PETKO PROINOV каза:

    Ах леле мамо,к,ъв е тоя коркодил на снимката.И кайманите ке избегат от него,а за ората-да не говорим.

  2. PETKO PROINOV каза: каза:

    Ах леле мамо,к,ъв е тоя коркодил на снимката.И кайманите ке избегат от него,а за ората-да не говорим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране