21.04.2016 | 21:58
Почина поп идолът Принс
В събота 16 април влошеното му състояние е наложило извънредно приземяване на личния му самолета, с който се е прибирал от концерт в Атланта

 

На 57 години внезапно е починал изпълнителят Принс Роджърс Нейсън (Prince), съобщи сайтът TMZ. Tялото му е открито тази сутрин в имението му в щата Минесота. Полицията разследва случая.

Принс, една от големите звезди в края на 80-те и началото на 90-те години, си е отишъл броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип.  В събота 16 април влошеното му състояние е наложило извънредно приземяване на личния му самолета, с който се е прибирал от концерт в Атланта.

Новината беше потвърдено от издателя му. От местната полиция отказаха коментар за самоличността на починалия в имението човек, докато не бъдат информирани близките. Представители на певеца пък засега отказват коментар.

Полицията е била извикана заради медицински случа й рано сутринта днес. Той е намерен в безсъзнание.

Поп идолът стана известен през 80-те години със своите албуми „Purple Rain“ и „Sign O’The Times“. Той е известен с широкия диапазон на гласа си, текстовете на песните си и своята ексцентричност. Описван като един от най-големите музикални таланти в историята на музиката, той се е учил сам да пее, като в същото време композира и продуцира своята музика.

Истинското име на Принс е Принс Роджърс Нелсън. Неколкократно сменя творческия си псевдоним. През периода 1993-2000 дори използва графичен символ вместо име.

Високият едва 157 см изпълнител бе наричан „динамит“ и „тайфун“, заради неукротимата си енергия. През кариерата си той печели седем награди „Грами”, както и по един „Златен глобус” и „Оскар”. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година.

Списанието „Ролинг Стоун” класира Принс на 28-о място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране