28.09.2018 | 0:01
Почти 2 млн. лв. отидоха за мониторинг на ромската интеграция
Сред изпълнителите й е "Отворено общество"

Почти 2 млн. лв. струва на данъкоплатците разработването и внедряването на система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 година.

В Министерския съвет в четвъртък бяха отчетени резултатите по първите дейности от обществената поръчка.Първата задача на изпълнителите бе анализ на досегашните мерки и сходни системи. Втората дейност е изготвяне на концепция и методика на системата, а третата – самото й разработване и внедряване.

Проектът започна преди три години и следва да приключи на 31 декември 2018 г.

Списъкът с изпълнителите пък е доста обширен:  Инфо Трейнинг ООД, КОНСОРЦИУМ „ИИРА“/ДЗЗД/ с участници: „Институт Отворено общество“, „Индъстри Уоч Груп“ ООД; „Риск Монитор“, Сдружение „ЦМЕДТ „Амалипе“, Обединение „Интеграция“ ДЗЗД с участници-  СНЦ „М.О.С.Т.“ и СНЦ „Разнообразни и равни“, „СИЕНСИС“ АД, „Роел-98“ ООД, „ПЛЕСИО КОМПЮТЪРС“ ЕАД, КООПЕРАЦИЯ „ПАНДА“, „Роел-98“ ООД.

Както и някои физически лица. Ръководител на проекта е секретарят на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Росица Иванова.

Обществената поръчка се финансира по оперативна програма „Човешки ресурси“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране