17.03.2024 | 18:32
Покъртителна история разплака България: 10-годишният Пепи се грижи за батко си, който е с откъснати ръце (видео)
Милен губи и двете си ръце при трудов инцидент по време на работа през месец октомври миналата година

Покъртителна история бе разказана днес в предаването „Ничия земя“ по Нова телевизия. Две момчета братчета с жестока съдба – Милен на 20 години и Пепи на 10 години от село Дебелт, Бургас, разплакаха цяла България.

Милен губи и двете си ръце при трудов инцидент по време на работа през месец октомври миналата година. Това се случва по време на първия му работен ден на машина за смилане на дъски, превръщайки ги в пелети. В един момент машината го „захапва“ и прави на кайма ръцете и костите му. Само бързата намеса на колеги спасяват живота му. Работодателят му първо обещава помощ за протези, после се отдръпва рязко.

Оттогава животът и на двете момчета се преобръща и малкият Пепи започва да се грижи за по-големия си брат.

Бащата на децата работи, но изкарва скромни средства, заради което децата живеят в много тежки битови условия. Майката е израсла в домове за сираци, има проблеми с нервите и грижи за децата не може да полага. Дори не живее при децата си.

Вече са уредени безплатни протези за ръцете на Милен, които ще бъдат изработени от фирма „Иновейшън Лаб“ ООД и благодарение на Михаил Христов. На 22.03 (петък) Милен и брат му ще бъдат докарани в София от екипа на „Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще“ и процедурата за изработка на протези ще започне.

За да помогнем на Пепи и Милен да живеят по-нормален живот, с човешки условия, момчетата имат нужда от подкрепа. Живеят в една стая, но трудно могат да си плащат сметките. Нуждаят се от легла, (двойно или персон и половина и единично), спални комплекти (чаршафи, завивки, възглавници и тн). Имат нужда от средства за битови разходи, храна. Малкият Пепи има нужда от ученически материали и принадлежности. Много иска да си има телефон, тъй като е откраднат. Разказа ни, че много обича да кара и колело и иска да си има и такова.

За момчетата събираме и хранителни продукти – всякакви храни, принадлежности за хигиена, козметика за лична грижа. Момчетата се нуждаят от дрехи и обувки: за Милен – 43 номер и дрехи М размер; за Пепи – обувки 36/37 номер и дрехи – размер 140-147 см. Търсим и по възможност холна маса (не много голяма) и микровълнова фурна. За Милен са подадени документи за ТЕЛК преди три месеца, със съдействието на кмета на селото.

Дворът има нужда от почистване, търсят се доброволци.

Може да подкрепите каузата чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

Получател: Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за кауза 4 или Дарение за Милен и Пепи

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Всеки, който желае, може да подкрепи семейството и лично на място. Може да се свържете с „Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще“ на 0893 025 067. Може да дарите и в офиса на адрес: София, ул. „Българска легия“, 37.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране