29.03.2016 | 0:01
Покриха гаф на Плевнелиев в Украйна
Пресслужбата на президента внезапно заработи да трие казаното от държавния глава

Пресслужбата на президента Росен Плевнелиев внезапно заработи, и то през почивните дни. Известните с куп гафове, но най-вече със скатаване не само от отговорност, но видимо и от работа пиари, доста са се изпотили през уикенда, за да цензурират държавния глава. Чрез заличаването на части от изявления на Плевнелиев в Украйна.

Плевнелиев бе на посещение в Киев, за да получи украинска награда за личност на 2015 година. Българският президент размени дружески прегръдки с украинския си колега Петро Порошенко и отсече, че никога не е приемал Крим за част от Русия.

„Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск“, заяви Плевнелиев. Порошенко пък благодари на Плевнелиев и за това, че „България подкрепя продължаването на санкциите срещу Русия“.

Подробно за срещата пръв докладва прессекретарят на украинския президент Святослав Цеголко през социалните мрежи. Час по-късно, вече в прессъобщението на нашето президентство, за Русия и санкции изобщо не се споменава. Пиарите на Плевнелиев са спестили и част от благодарностите на Порошенко.

Домакините се похвалиха още, че Плевнелиев е настоял Русия веднага да пусне на свобода украинката Надежда Савченко, осъдена на 22 г. затвор за убийството на руски журналисти. Пресслужбата на нашия президент обаче е изчистила и този ултиматум към Москва.

През цялото това време пък руските медии не пропуснаха да следят под лупа срещата на двамата президенти съмишленици в Киев. И веднага отбеляза, че нашият Плевнелиев не признава Крим и е твърдо за удължаване на санкциите срещу Кремъл.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране