21.07.2017 | 0:02
Политическите безобразия на Кирил Добрев и Борислав Гуцанов във Варна
В цялата градска партийна организация съществува грандиозна измама и манипулация с „мъртви“ души

Открито писмо, изпратено на 29.06.2017г. до председателя на НС на БСП, до членовете на НС на БСП, и с копие до областните съвети на БСП, членовете на ПГ на „БСП за България“ и ОПКК на БСП относно груби нарушения, манипулации и безпрецедентния натиск в Градската партийна организация и областната организация на БСП – Варна.

То разкрива сериозните безобразия и проблеми, които извършва в БСП по места зам.-председателят на партията Кирил Добрев, налагайки силово Цонко Цонев за председател на ОблС на БСП – Варна и включвайки еднолично под № 22 на лицето Иван Иванов в листата на 03 МИР Варна, който вече е и народен представител от БСП!

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС НА БСП ДР. КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА НС НА БСП

КОПИЕ:

ДО ОБЛАСТНИТЕ СЪВЕТИ НА БСП

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПГ НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

ДО ОПКК НА БСП

Относно: Грубите нарушения, манипулации и натиск в ГПО и Областната организация на БСП – Варна

УВАЖАЕМА ДРУГАРКО НИНОВА,

С настоящото изразяваме своя протест и възмущение от случващото се в структурите на БСП – Варна, и грубата и безпрецедентна намеса в работата на ГПО и Областната организация на БСП – Варна!

Ескалацията на напрежението достигна връхната си точка при силовото налагане за Председател на Областния съвет на БСП – Варна, на лицето ЦОНКО ЦОНЕВ – човек, изключен от ОПКК на БСП в края на декември 2015г. заради принадлежност към Реформаторския блок и участвал срещу кандидатите на БСП на местните избори от 2015 г. Той е замесен и в няколко скандала от 2014 г., в които фирма с участието на съпругата му взима държавни земи над 900 декара за 50 години, докато е бил директор, назначен от БСП, на клона на „Напоителни системи“ ЕАД – Черно море!

Цонко Цонев скандално си възстановява членството в Община Аксаково, неясно с какви мотиви и по какъв начин, и в средата на май, т.г. се зачислява в РПО на БСП „Приморски“, където на 25.05.2017 г., само ден преди избора на Председател на ОблС, е избран за делегиран представител на Областния съвет. Смятаме, че всичко това е станало в движение „по документи“. Двама членове на РС на БСП „Приморски“ умишлено не са уведомени за провеждането на заседанието и избирането му. Явно е, че членовете на РС на БСП „Приморски“ са манипулативно подведени и чрез натиск „отгоре“ механично са гласували, без да познават качествата на предложената кандидатура.

В цялата градска партийна организация, и в частност в РПО „Приморски“ съществува грандиозна измама и манипулация с „мъртви“ души – от десетилетия се отчита все един и същи членски състав, а именно, над 1600 членове. От години се работи чрез изкуствени бизнес партийни ОПО, които се използват единствено за увеличаване на послушните и сигурни делегати на конференциите. Като пример може да посочим делегатите от транспортната фирма „Транстриумф“, които едва ли знаят, че са членове на БСП и за какво са използвани. По наши данни, които са публично известни от години, РПО „Приморски“ не наброява повече от 200-300 членове, а ГПО – Варна – не повече от 1100 души.

Заявяваме, както и многократно сме информирали централното ръководство през последните години, че чрез тази измама, организирана напълно умишлено, се получава едно фалшиво мнозинство, което да крепи на поста „вечния“ председател Б. Гуцанов, както и да помага, винаги когато трябва, да се налагат различни интереси, включително и олигархични.

Друг много сериозен проблем е скандалното еднолично включване от ръководството на „Позитано“, часове преди регистрацията на листата в РИК – Варна 03, на място с № 22 на лицето ИВАН ИВАНОВ, дотогава общински съветник от листата на ПП „АТАКА“ в Общинския съвет – Варна. На въпросите ни, като какъв се включва и от чие име в листата, ни бе отговорено, че по предложение на ПК „Екогласност“(?!?). След изборите веднага и услужливо бе приет от Гуцанов за член на БСП – необходим е за „послушно гласуване“ като член на ОблС на БСП. При установяване на публично известните факти и проучване се оказа, че става дума за доста спорна и компрометирана личност, която като длъжностно лице на „Гранична полиция“ на МВР е задържана в момент на получаване на подкуп с белязани пари, след което прекарва месеци в следствения арест.

Още по – неприятно и скандално бе случилото се, когато в разгара на предизборната кампания за парламентарни избори 2017 г. в Областния предизборен щаб на БСП се получиха множество сигнали за предложения за купуване и продаване на гласове и натиск върху партийни членове от област Варна. На 14.03.2017 г. се проведе областен щаб, на който др. Тодорка Павлова – председател на Общ. съвет на БСП – Аврен, заяви пред над 50 души свидетели в присъствието и на водача на листата ни – проф. Ст. Данаилов, – че в нейната община (Аврен) се раздавали агитационни материали на № 22 И. Иванов, придружени с 50 лева – за да се гласува за този кандидат! Не дадохме публичност и не сезирахме компетентните държавни органи водени единствено от убеждението да не провалим и без това трудната кампания на БСП в 03 МИР Варна и общите ни усилия за победа.

НА ОСНОВА НА ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО, НАСТОЯВАМЕ ЗА СЛЕДНОТО:

1. В удобно за Вас време и ден, до 30.07.2017 г. в гр. Варна, да се осъществи лична среща с широко представителство на активисти и членове на БСП за разговор по поставените проблеми и въпроси.

2. Като Председател на нашата Партия да потърсите политическа отговорност от др. Кирил Добрев за вмешателствата му при избирането на председател на ОблС на БСП и едноличното включване от него на № 22 Иван Иванов в листата за 03 МИР Варна.

3. Съгласно устава на БСП, да бъдат отстранени като председател на ГПО Борислав Гуцанов и председателя на РПО „Приморски“ Светлана Такева. За продължаване на нормалния ход на партийната работа в гр. Варна да се сформира колективен орган под надзора на Председателя на НС на БСП. Работна група в срок от три месеца да извърши пълна партийна проверка и контрол на ГПО и в частност на РПО „Приморски“, да установи поименно броя на действителните членове, броя на ОПО, кой в коя организация членува (поради установени двойни и тройни членства), пълна финансово счетоводна проверка (одит) на градската, районите и областните организации на БСП. Да подготви и проведе пълен отчетно – изборен цикъл, както и да се набележат дългосрочни мерки за нормализиране на цялостната дейност на БСП – Варна.

Настояване за отговор и решителни мерки от Ваша страна !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране