05.01.2016 | 16:16
Полуделият от ревност Благой гръмнал жена си и детето си с нерегистриран стар пистолет
Ревността е много лош съветник, достатъчна е и една искра, за да те докара до лудост, казва психиатърът д-р Веселин Герев

Полуделият от ревност Благой Сапунджиев, който уби жена си и детето си, а после се самоуби, е стрелял с нерегистриран стар армейски пистолет „Валтер П38”. Това каза пред камерата на бТВ шефът на полицията в Пловдив старши комисар Христо Разсолков. Той уточни, че убиецът е нямал криминално дотие.

Според Разсолков, няма вероятност външно лице да е влязло в апартамента и да е извършило убийството. Ревнивият съпруг е нямал задължения към банкови институции и физически лица. Няма и  данни за употреба на алкохол или наркотични вещества. Пред камерата на Нова телевизия пък съседи разкриха, че младото семейство е било разделено от известно време. Благой е живеел при родителите си, но често е ходил при съпругата и детето си.

„Имаха си спорове, но той много я обичаше. Говорих им да не се разделят заради детето. Тя ме поздрави за празниците. Беше весела. Той пък ми каза, че ще се оправят. Е, оправиха се“, каза един от съседите на Сапунджиеви. Психиатърът д-р Веселин Герев пък заяви пред камерата на бТВ, че най-вероятно Благой Сапунджиев е давал сигнали.

„Доколкото разбрах, семейството е живеело разделено. Съпругът е бил доста ревнив, а понякога ревността е много лош съветник на човека. Тя може да го направи жесток. Може една единствена искра да възпламени в него импулсивно поведение, ярост, гняв, чувство за мъст. Просто го е докарала до лудост“, заяви д-р Герев.

Психиатърът Цветеслава Гълъбова, която е директор на психиатрията в Курило, пък заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия, че ревността е израз на много тежки комплекси.
„Ние сме хора, които сме склонни да прекрачваме линията на личното пространство. А всеки човек има нужда от лично пространство. Когато жената е по-добре финансово, това може да породи ревност и гняв в мъжа. Много трудно се живее с ревнив човек, тъй като намира повод за ревност и в най-елементарни действия. У нас сексулната и любовната култура предполага, че ревността е толерирана. За мен като личност става въпрос за тежък личностен разпад”, добавя Гълъбова.
По думите й при комплексирания човек, когато реши да извърши убийство, той спира да мисли логически.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране