02.05.2018 | 20:10
Посредничката за сеансите в Бразилия: Аз съм водач, не лечител

„Аз не съм лечител, аз съм само водач в Бразилия“, обяви вчера в предаването „На кафе“ на Нова телевизия Кармен Лазарова, посредничила за посещението на тежко болната Теодора Маджарова при лечителя Жоао де Деус. 32-годишната Теодора, която е с рак на гърдата и метастази в мозъка, плаща 3000 лв. на Кармен Лазарова за сеанс с „транс медиума“ в Бразилия, където обаче състоянието й още повече се влошава. От около месец Теодора не може да се прибере в България, тъй като за това е необходим специализиран транспорт, а семейството не може да си го позволи.

Кармен Лазарова редовно води групи до Бразилия и не от вчера възхвалява дарбите на Жоао де Деус от телевизионния екран. От вчера вече обикаля студията в присъствието на адвокат и рязко смени версията за своята роля в случая. „Аз не съм лечител и не лекувам! Аз ходя по цял свят, за да търся хора, които лекуват. Терапията на Жоао е чрез духовните лечители на човечеството, които работят чрез него, за да дадат допълнителна енергия на матрицата на тялото. Всеки, който има назначено лечение от лекар, да си приема лекарствата, това се посочва преди терапията на Жоао“, заяви Лазарова в студиото на Гала. Пред Би Ти Ви пък първо каза, че „хората сами си измислят чудесата. Никога не съм казвала на никого, че ето така ще отиде, ще влезе на един сеанс при медиума и… щрак – ще се върне нов. Никога!“. Но после пак заобяснява, че тя самата е виждала „много чудеса“ и затова решила да стане водач. В рекламен филм за бразилеца, показван по БНТ през 2011 г. в предаване на Мартина Вачкова, той е наречен „най-големия лечител в цялата история на човечеството“.

От Министерството на здравеопазването започнаха проверка на дейността на Кармен. Тя не е регистрирана като лечител, но би трябвало поне част от дейностите й да попадат в обхвата на закона за здравето, а други са направо незаконни. В българската версия на сайта й в момента са останали главно рубриките, под които се появява надпис „Work in progress“. В рубрика „Лечение“ има четири празни подкатегории – светена вода, употреба на билки, от разстояние, само по снимка. Време за разчистване на английската версия обаче явно не е останало – там в рубриката за себе си Кармен пише, че чрез метода Силва се е излекувала от рак, а в други рубрики описва как се правят операции по снимка и какво да очакват посетителите при Жоао. Отново се говори за извършени чудеса.

„По казуса трябва да се изясни начинът на запознанство на Теодора и Кармен. Запознанството е било в Бразилия. Въпросът е Кармен била ли е наясно за здравословното състояние и съпругът на Теодора подписал ли е документ, че тя е болна“, попита адвокатът на Кармен Лазарова. „8 души пътуваха за Бразилия, където ги представих, където се запознах с Теодора. Аз бях в страната от 16 март, те дойдоха дни по-късно. Попитах за състоянието на хората, повече хора бяха за духовно развитие и с малки болежки“, казва пък Кармен.

„Теодора беше на постоянно лечение и лекарства, дори по време на пътуването си със самолет. През цялото време си мислех, че Кармен знае за проблема на Теодора и че всичко е ясно. Не съм уведомявал Кармен писмено и устно за случая. Тя представи в сайта си, че е излекувана жена с рак на двете гърди“, заяви съпругът на болната Теодора – Александър. За няколко дни близък на семейството успя да събере над 90 000 лв. и Теодора ще бъде транспортирана от Бразилия до Турция с полет на частна фирма. „Оттам, ако лекарите преценят, че може да понесе полет до България, държавата ще организира прибирането й със самолет“, обяви вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него проблемът не е в това Теодора да бъде върната в страната ни със „Спартан“, а в голямото разстояние от Бразилия, при което щяло да се наложат четири кацания и излитания за презареждане с гориво. „Според специалистите от ВМА това не е добре за пациент в нейното състояние“, обясни Каракачанов. Ако всичко е наред при кацането в Истанбул, има вариант Теодора да бъде транспортирана до София с линейка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране