17.04.2016 | 20:09
Повярвайте, подготвям изненада – не чакайте за никого пощада!
Тезисите на ББЦ и Цв. Цв.

НДК, зала 1. Национална работна среща на ПП ГЕРБ. Из приветствията.

***

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, председател на ПГ ГЕРБ: Много са интерпретациите в публичното пространство за какво ли не. Всички вие сте част от реалните политики на България. След местните избори ГЕРБ реално представлява над 5 млн. жители на тези населени места от общо 7 265 000. Искам да благодаря на всички за отговорното отношение при провеждането на тези срещи. Г-н премиер, точно тук искам да споделя с вас, че изключително сме впечатлени от отзивчивостта на министрите. Искам да благодаря на всички структури – Жени-ГЕРБ, Младежи-ГЕРБ, Старейшини-ГЕРБ, защото те дават друг облик на ПП ГЕРБ. Знаем, че всяка една политика може да бъде успешна само когато сме интегрирани и работим всички заедно. Законодателната власт – тя винаги ще е на разположение, за да приема такова законодателство, което да ни изведе до това, което искат хората от нас.

Очертахме стъпките и акцентите в управленската ни програма, а именно – реформата в съдебната власт. Предстоят съответните промени и в Закона за МВР. Затова искам да избегнем абсолютно всякакви възможни спекулации за някакви противоречия между законодателната и изпълнителната власт.

Политиката трябва да стига до хората, на които всички ние сме обещали, че ГЕРБ ще работи преди всичко за хората.  Днес ние сме натоварени с такава отговорност, каквато нито една партия не е имала в 26-годишния преход. Изборният резултат носи удовлетворение, но носи и отговорност, затова, приятели, винаги се вслушвайте в различните мнения.

БОЙКО БОРИСОВ: Можете ли да си представите каква огромна отговорност стои пред нас? Когато някой излезе и каже, че е ляв, десен – върл популизъм! Аз като ги слушам – ми то не остана нещо, дето го е направил ГЕРБ. Едни направили оградата, други оправили цената на тока, какво ли не. Оказва се, че вие вършите само негативната работа – вдигате билетчето, пазите стабилността. Тяхната тактика е всеки ден да опитват да ерозират силата на ГЕРБ. Най-голямото ни богатство – това е чистотата на ГЕРБ. Затова съм ви събрал – всеки от вас носи пряка отговорност. Всеки от вас трябва да е кристално чист по отношение на корупция. Вие много добре знаете какво не трябва да правите – ами не го правете!

Когато се биеме с контрабандистите – някой да не би да ни помогна? Напротив – ходят и се пазарят с контрабандистите да ни свалят. Щото на никой не му е хубаво – милиарди от контрабанда са отивали някъде. Това, че днеска другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията стават „борци с корупцията“. Защото знаят, че хвана ли някого – прошка няма. Къде е Фидосиева (така произнася името ББ, б.р.), къде е Павел, къде е Иван? Къде са те? Седяха на първия ред на тази партия – сега ги няма. Пощада за никой няма да има. Повярвайте, подготвил съм много изненади. Искам да ви предупредя – много внимавайте! Подготвил съм много изненади!

Имам претенции към евродепутатите. Всички вие имате брюкселски задачи, на европейско ниво, но не забравяйте откъде сте тръгнали! Големи работи правите в Брюксел. Ама малко, един ден поработете за България, за партията, която ви е избрала. Заплатите ви са в пъти по-големи от моята. Не съм дал за едно евро да ме почерпите в Брюксел! Не че не сте искали. Затова, скъпи мои, не забравяйте страната и партията си.

Може би ви прави впечатление, че всички камери работят. Аз няма какво да крия. ГЕРБ е партия на народа. Аз съм един син на пожарникар и учителка – и напълних тази зала с длъжности. Ако не сме честни с народа, той няма да ни прости. Благодаря на всички, които стоят зад Румяна – най-вече на Цецо.

Буха-буха (кашля). Който пуши, е така. Не трябва да се пуши. На 45 години – нямах порок, а го добих… Затова кашлям.  Внимавайте! Правете всичко, както пише по книгите и по закон.

Така че бавно, внимателно се прибирайте по родните места и си имайте едно наум. Господ да е с нас, щото на други не можем да разчитаме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране