21.06.2022 | 10:00
ПП отново издига Никола Минчев за председател на НС
Днес се обсъжда вотът на недоверие към правителството

Освободеният от поста Никола Минчев ще бъде кандидатурата на „Продължаваме промяната“ за нов председател на Народното събрание. Това обяви неговият съпартиец в ПП и настоящ зам.-председател на парламента Мирослав Иванов.

„Г-н Минчев има пълната подкрепа, моя и на цялата парламентарна група. Той е абсолютно достоен кандидат и си върши прекрасно работата. Вярвам, че ако бъде избран отново за председател на НС, ще я върши с професионализъм и достойнство. Не виждам много опции пред опозицията да предложат човек, който би се справил по-добре от него и който би имал по-високи нравствени, морални и професионални качества“, обясни Иванов.

В речта си пред депутатите по време на обсъжданията преди гласуването за освобождаването му миналия четвъртък самият Минчев заяви, че „на такъв парламент е може би по-добре аз да не бъда председателят“. Снощи той беше сред активните участници в демонстрациите пред Народното събрание в подкрепа на правителството преди вота на недоверие.

„Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине – коментира днес Мирослав Иванов. – Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд ще успеем да постигнем добри резултати.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране