01.08.2016 | 0:01
Пратиха в психиатрия двойния убиец Кристиян Гочев
Докараха го в съда с вериги на краката

Софийският градски съд въдвори принудително в психиатрията към затвора в Ловеч за 30 дни обвинения в двойно убийство 27-годишен Кристиян Гочев.На 29 юли в блок в столичния кв. “Хаджи Димитър”бяха открити телата на 49-годишната му майка и 78-годишният му дядо. Дни преди това те били убити по особено жесток начин-с мачете и режещи инструменти. Полицията обяви за издирване Кристиян и на 30 юни го откри край гориста местност край село Локорско – гол и неадекватен.

Три вещи лица са извършили съдебно психиатрична и психологична експертиза, чието заключение те представиха пред съда. Лекарите са установили, че през 2008 година Кристиян бил настанен по спешност в психиатричната клиника в Курило, защото проявил жестока агресия към най-близките си. Няма данни обаче той да е бил лекуван след това. При прегледа му след ареста лекарите не са установили в момента да е агресивен или пък склонен към самоубийство, но психиатричната му болест се характеризира с промени-може и през 2-3 дни, обясниха пред съда медиците. Те са му предписали лекарства, които вече пие. След продължителното му наблюдение в психиатрията в Ловеч ще стане ясно дали може да носи наказателна отговорност. Облеченият в анцуг с чорапи и джапанки, висок, брадясал 27-годишен мъж бе доведен в съда с верига на краката.

„Няма какво да кажа“, заяви последната си дума пред съда Кристиян.„Той не отрича какво е направил. Разказва го изключително спокойно, дори се смее. Твърди, че чува гласове, които го наставлявали. Освен, че е болен, той е употребявал метаамфатамини пико и екстази. Съзнава, че трябва да бъде въдворен в психиатрия, но е склонен да се самонаранява“, разказа пред журналисти служебният му адвокат Рада Лилова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране