27.06.2015 | 10:25
Правителството прахосва 45 бона за анкети в интернет
Администрацията на Борисов търси всякакви начини за усвояването на повече европари

До 45 бона се готви да похарчи правителството за провеждането на анкети и проучвания в интернет на законопроекти за облекчаването на регулирането на инвестиционния процес, става ясно от обявена обществена поръчка.

Изпълнението й се финансира от европейските фондове.

В края на 2015 г. приключва старият програмен период, с което приключва и разходването на останалите евросредства от него, което очевидно кара администрацията да търси всякакви начини за усвояването на повече европейски пари.

Ненужното разходване на публични средства се потвърждава и от факта, че от години съществува нарочно създаден за целта Портал за обществени консултации www.strategy.bg), чиято задача е именно провеждането на проучвания и събирането на мнения от заинтересованите страни.

Единственото различно е, че изпълнителят на поръчката ще трябва да изпраща писма по електронната поща до определени таргет-групи, които имат интерес по даден законопроект и ще следи кои са тези, които са прочели съдържанието, но не са пожелали да отговорят на интереса на държавната администрация.

Срокът на изпълнение на работата ще е до 2 м. след представянето на даден законопроект. Броят на проектите за нормативни актове не е известен, което не изключва да се окажат само 2-3. Със сигурност е ясно, че проектът ще трябва да приключи, а парите усвоени до края на годината, заради изтичането на срока на допустимост по разходите на Оперативна програма „Административен капацитет“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране