13.11.2016 | 11:38
Пред урните в столичния кв. “Младост” се извиха опашки
Организацията в 21-ва секция в 125-то училище е под всякаква критика

Още преди 9.00 ч. в столичния кв. “Младост” се извиха огромни опашки пред няколко от секциите. Най-абсурдно, както винаги, е гласуването в прословутата 21-ва секция в 125-то училище. В нея, незнайно защо, са включени 9 жилищни блока, част от тях на 17 етажа. За сравнение има секции, в които има само един блок. Там, естествено, няма жив човек.

В 9.30 ч. пред 21-ва секция вече чакаха около 50 души, като опашката се вие по стълби и коридори. Гласуването става изключително бавно, тъй като избирателите гласуват за президент и за кмет на района. На въпрос: “Знаете ли каква опашка се извива отвън?” от секционната комисия отговарят: “Е, и?”. Следва реплика, че това не било тяхна работа, а “на тия от общината”.

Чакащи избиратели се обаждат по телефона на възрастните си родители и ги убеждават да не идват да гласуват, тъй като няма да издържат да чакат повече от час. Естествено, за възрастните хора няма столове, на които да седнат, докато чакат. Училището има асансьор за инвалиди, но никой не насочва хората към него и пенсионери с патерици кретат по стълбището.

Самото гласуване е хаос, тъй като членовете на секционната комисия обслужват едновременно по трима души – единия го търсят в списъците и записват личните му данни, втори в същото време им подава бюлетината си за президент, а трети чака, за да се разпише, понеже вече е гласувал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране