17.09.2023 | 11:06
Премиерът трябва да подаде оставка като морален акт
Президентът повече не може да бъде аргумент за "сглобката", каза Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че премиерът Николай Денков трябва да подаде оставка. Тя го атакува заради сравнението на протестиращите зърнопроизводители с терористи.

„Да наречеш производителите на зърно в България, да ги определиш като терористична организация „Зърнари“ – това е за оставка. В една цивилизована страна така се прави. Тя може да не бъде приета, но това е, как да кажа, морален акт“, каза Йотова пред БНТ.

Тя обясни и че ако е на мястото на земеделския министър Кирил Вътев, щяла да се оттегли, понеже си играели с него като „пинг-понг“.

Според вицепрезидентката „сглобката“ губи легитимност.

„Президентът не може да бъде аргумент за „сглобката“ повече – вече не издържа това, защото освен заплахата президент и тази демонизация, която се върши от … по-отстрани, ние все пак не сме слепи, виждаме как се преточва през народни представители, през социолози, през съответните политически мозъчни тръстове и т.н., правим си достатъчен анализ, – тя не може да не издържи и заради нещо друго; беше направена в името и на стабилизацията на страната (това беше другото публично обяснение). Инфлацията се качва, горивата вървят нагоре, сега виждате протеста на земеделските производители. Шенген все повече се отдалечава, въпреки че това беше основният външнополитически приоритет…“, каза още Илияна Йотова.

Тя даде като аргумент и имигрантския поток.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране