15.06.2017 | 15:59
Преподавателката, писала „Среден 3“ за празен лист: Има кампания срещу УНСС
Професор Докова нарече репортажите на Нова телевизия, в които студенти я разобличават, „отрицателна кампания срещу УНСС”

Преподавателката, писала „Среден 3“ за празен лист, Соня Докова, твърди, че срещу УНСС се води кампания. Професор Докова нарече репортажите на Нова телевизия, в които студенти я разобличават, „отрицателна кампания срещу УНСС” и обвини медиите в необективност.

Преподавателката продължава да избягва срещи с медиите, като обясни, че е болна.

Проблем за ръководството на елитния университет, е че нередностите се изнасят от репортер – студент в същото учебно заведение.

На 9 юни второкурсници се явяват на изпит по Геоикономика и регионално развитие, както е по график. Изпитът обаче протича по необичаен начин. Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като задала темите, обявила, че хората, които искат да получат „Среден 3“, могат да си оставят празните листи и да получат тази оценка. Около 80-90% от явилите се на изпита решават да напуснат залата и да си подсигурят взимането на изпита по възможно най-лесния начин. Предложенията на преподавателката обаче не свършват дотук. След още 10 минути тя отправи предложение хората, които искат четворка, да направят вече познатата процедура с оставянето на работата пред нея с книжката и да напуснат. Тогава в залата остават едва четирима души. Двама от тях бяха отстранени, защото си казали нещо, преподавателката преценила, че това е предпоставка за преписване и ги изгонила. Останалите в изпитната зала до края на препитването студенти обаче получават двойки.

Веднага след изпита, студентът Кезим Медев, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова. В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. Проф. Соня докова поиска прекратяване на трудовите си правоотношения с университета. Искането й е било уважено и вече не е преподавател в УНСС.

1 коментар

  1. Vassia N. Ilieva каза:

    Koruptziata e nahalna: luje i obviniava. Studentut, razoblichil korumpiranoto litze, e nakazan. Dva fakta.

    I dvata fakta iziskvat ot Mon spirane na durjvnata subsidia za UNSS do smiana i nakazanie na rukovodstvoto na UNSS. Otdelno, MON triabva da sudi i lizeto Dokova za spekulatzia sas slujebno polojenie i izmama. Tova biha bili belezi na normalna reaktzia kum nenormalnite dva fakta, normalni za masovoto lugane v obrazovanieto.

    Izviniavam se za latinitza

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране