02.05.2022 | 16:50
Президентът на Чехия се подигра с Путин: Смяташе, че руската армия е могъща… Това е нелепо!
Руският президент живее с илюзията, че неговата армия става за нещо

Руският президент Владимир Путин е живял с илюзията, че руската армия е всемогъща. В Украйна се вижда, че това е нелепо. Това заяви чешкият президент Милош Земан.

„Руският президент Владимир Путин живееше с илюзията, че Русия е всемогъща и по-специално, че руската армия е втората най-мощна армия в света. Днес това изглежда нелепо. Оказа се, че руската армия е много по-слаба, отколкото очакваха експертите“, каза Земан.

До инвазията на 24 февруари Земан наричаше Путин свой „приятел“, но военната агресия промени мнението на чешкия президент към руския диктатор. Земан също така отбеляза ирационалността на руската политика, която може да повлияе на доставките на газ. „Не мисля, че Русия ще прекъсне доставките. Но веднъж публично казах, че руснаците не са луди да атакуват Украйна и те се оказаха луди“, каза чешкият президент.

На 24 февруари руската „безаналогова“ армия предприе пълномащабна инвазия в Украйна с идеята да стигне до Киев за три дни, но беше разгромена в Киевска област от украинските сили. Сега окупаторите са съсредоточили атаките си в Донбас. По данни на Киев от началото на инвазията 23 500 руски окупатори са намерили смъртта си на украинска земя. Москва отказва да разкрие броя на загиналите си войници в Украйна. Руската армия изуми света със своята неподготвеност и логистични проблеми. Моралът в окупаторската армия е нисък и тя търпи тежки поражения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране