04.01.2024 | 11:45
„Промяната“ си нае лобисти в САЩ!
Заплашени ли са Кирил Петков и Асен Василев с Магнитски?

Законът „Магнитски“ и произтичащите от него санкции заплашват Кирил Петков и Асен Василев. Тази информация разпространява сайтът „Бърд“, който до неотдавна беше приближен до „Промяната“. Според изданието двамата съпредседатели на либералната формация „Продължаваме промяната“ харчели луди пари за лобисти в САЩ. Целта е да не бъдат санкционирани при следващ доклад.

Преди време Радостин Василев разпространи записи от онлайн заседание на ПП. В записите Петков и Василев се хвалят, че ще овладеят службите с подкрепата на американското посолство. Именно това им навлича проблеми с Белия дом и Капитолия. Срутен е и митът за подкрепата на Запада към двамата харвардски възпитаници, които си плащат и за хвалебствени статии по разни чужди сайтчета.

Досега олигарси и отделни политици бяха често са наемали скъпоструващи американски лобисти. За първи път обаче цяла политическа партия го прави с пари от държавната субсидия. Досега рекордите за лобизъм пред Големия брат държаха олигарсите Бобокови и Домусчиеви, като само вторите са пръснали над 5 милиона долара. Вероятно след сагата с кокаина и арестувания кораб ще им се наложи да излеят още по-големи суми.

Позициите на Кирил Петков и Асен Василев пред САЩ бяха в пряка зависимост от присъствието на посланик Херо Мустафа у нас. През последните месеци се засилиха съмненията към двамата за участие в схеми, за взимане на огромни комисиони от руски нефт и газ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране