25.12.2015 | 1:57
Протежетата на Местан го предадоха, Мариана Георгиева се отрече от „екзекутирания“ бивш председател на ДПС
Доган e издал заповед на прокуратурата и данъчните да "разкостят" бившия му заместник

Почти всички протежета на изгонения вчера от ДПС бивш председател на партията Лютви Местан го предадоха. За по-малко от 48 часа депутати и евродепутати, които дължат цялата си кариера на Местан, му обърнаха гръб и дори се включиха в измислената компроматна и на моменти комична кампания срещу него.

Бившите министри и настоящи депутати Мариана Георгиева и Станислав Анастатов, депутатите Айхан Етем, Александър Методиев – бат Сали и Илия Илиев дружно отказаха да последват покровителя си, показа проучване на МИГNews.info. Георгиева е състудентка на Местан от ВТУ и дълго време беше спрягана за негова любовница. Анастасов пък като екоминистър за месец подписа няколко съмнителни договора, които облагодотелват фирми, близки до Местан. Депутатчето Айхан Етем влезе в парламента по лично настояване на изгонения вчера екслидер чрез сложно разместване на депутатските листи в Кърджали, Хасково и Враца, а Бат Сали и Илиев пък са лицата на стартираната от Местан циганизация на движението.

На пресконференцията в Кърджали до изгонения от ДПС ексшеф бяха едва 4-ма депутати – Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али Венцислав Каймаканов и Шабанали Дурмуш, както и кметовете на Джебел и на Ардино Бахри Юмер и Ресми Мурад. Всички останали местни лидери и кметове декларираха вярност към почетният председател Ахмед Доган.

Депутати от ДПС коментират, че в близките месеци предстои Лютви Местан да изпита на гърба си „страданието“, което самият той доскоро  толерираше, срещу т.нар. „отцепници“ от ДПС като Касим Дал, Осман Октай, Корман Исмаилов, Мехмед Дикме и други. Изританият депесар често плащаше щедро на жълти – кафяви медии за кампания срещу журналисти, които отказваха да го възприемат като сериозен политик,  присмиваха се на наукообразните му брътвежи и на необяснимата му комплексираност.

Източници на МИГNews коментираха, че Ахмед Доган е издал заповед на контролираните лично от него прокуратура и данъчни служби да „разкостят“ доскорошния му заместник. Безмозъчният тръст на ДПС се е активизирал в търсене на „далавери“, версии, тези и обвинения, които да прерастнат в бъдещо прокурорско обвинение срещу Лютви Местан. Освен това предстои бившия председател на ДПС да бъде привикан и от данъчните, за да обясни откъде са стотиците хиляди левове, които той пръсна за 7-дневната сватба на дъщеря си Елис, за която първи МИГNews.info съобщи.

Очаква се Лютви Местан да не бъде покрепен от новите му събратя по политическа съдба-изгонените от ДПС бивши зам.-шефове и депутати. „Той трябва да изпие до дъно горчивата чаша…сам“, коментира бивш негов колега.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране