28.01.2017 | 0:21
Психар 3 пъти краде и чупи кръста от гроба на застреляната Татяна Стоянова
Искал да го показват по телевизора

Преди дни разследването за убийството на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет бе удължено за пореден път с 2 месеца. Тогава се навършиха 2 г. от показното убийство на 33-годишната Татяна Стоянова, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Татяна бе разстреляна с 5 куршума на имения си ден 12 януари 2015 г. пред гаража секунди, след като паркира джипа си, припомня 24 часа.

Действието е хладнокръвно и професионално и след солидна подготовка. И до ден днешен убиецът не е разкрит въпреки мащабното разследване. През изминалите 2 г. нито една от оторизираните институции не се осмели да спомене най-очевидния факт, че става дума за политическо убийство. Като шеф на кабинета на кмета Попов на 8-ата по големина община в страната Татяна Стоянова е политическо лице.

Каквито и задачи да са ѝ възлагани, каквито и решения да е взимала, каквито и ангажименти да е поемала – все е било в качеството ѝ на политическо лице. Едва ли някой се съмнява, че убийството ѝ в по-голяма или в по-малка степен е свързано с работата. Защото положението и авторитетът, контактите, а дори и враговете, които си бе извоювала, бяха благодарение на работата.

Последният повод за връщане към убийството на Татяна Стоянова бе наложената в първите дни на годината от Пазарджишкия окръжен съд осъдителна условна присъда от 15 месеца за психично болния Илия Пецов. Той 3 пъти краде и троши надгробния кръст на Татяна Стоянова. Вандалщина, отвратила местната общественост не по-малко от самото убийство. По-малко от месец след погребението на Татяна – на 9 февруари 2015 г. през нощта, Пецов отива на гроба и взима белия дървен кръст.

Изнася го от гробищния парк и го крие в близкия напоителен канал. След няколко дни се връща, взема кръста от канала, чупи го и го хвърля в Марица От община Пазарджик поставят нов кръст на гроба на младата жена, но на 4 март Пецов краде и него. Отново го чупи и хвърля в канала. Поставен е трети кръст, който на 20 март психично болният мъж пак краде. След като го чупи, част от парчетата той отнася в постройка към негов имот в с. Мало Конаре.

След като Илия Пецов е задържан и уличен във вандалския акт, прави пълни самопризнания. Парчета от счупените кръстове са намерени на посочените от него места. Пред разследващите Илия Пецов заявява, че е откраднал кръстовете от гроба на Татяна Стоянова, за да стане известен и да го дават по телевизора, като се има предвид огромният медиен интерес към убийството в онези дни. Открит е и свидетел, пред когото той се е хвалил със стореното и показвал парчета от кръст с изписаното име на убитата.

Уверено заявявал пред свидетеля, че това ще го направи известен в цялата страна. От направената съдебномедицинска експертиза на обвиняемия става ясно, че той наистина е болен от параноична шизофрения, но се намира във фаза на трайна ремисия и може да носи отговорност за деянията си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране