22.07.2023 | 11:46
ПСЖ извади Килиан Мбапе от състава
Вторият най-скъп футболист в историята не бе взет за турнето в Азия заради отказа да подпише нов договор

Голямата звезда на „Пари Сен Жермен“ Килиан Мбапе остана извън състава за турнето на отбора в Азия. Вторият най-скъп футболист в историята (б.ред. – за него парижани платиха 180 млн. евро на „Монако“ през 2018 г., а първият също е играч на ПСЖ – Неймар, купен от „Барселона“ за 222 млн. евро) не замина за Япония, където във вторник ПСЖ ще срещне „Ал Насър“ (С. Арабия), където играе Кристиано Роналдо.

Новината дойде, след като Мбапе отказа офертата на френския клуб да продължи договора си, изтичащ през юни 2024 г. Рискът догодина нападателят да премине в друг клуб като свободен агент принуди ръководството на ПСЖ да предложи главозамайваща оферта. Дори се появи информация от изданието Central Defense, според която става въпрос за 10-годишен договор на стойност 1 млрд. долара.

Килиан Мбапе обаче не е дал отговор до 15 юли, до когато му бе наредено да избере – дали да преподпише или да бъде продаден още това лято, за да не го изпуснат парижани догодина без пари. 24-годишният нападател обаче не е дал категоричен отговор. Той е отказал да поднови контракта си, но е заявил, че иска да остане да играе през този сезон за „Пари Сен Жермен“, за който до момента има 260 мача, 212 гола и 98 асистенции.

Това не се е харесало на президента на клуба Насер Ал-Хелаифи и се е стигнало до решението за изваждането на суперзвездата от състава за предсезонното турне. Според италианския журналист Фабрицио Романо, който е известен с отличните си източници на информация, стъпката от страна на ПСЖ означава, че считано от днес Мбапе е предложен за продажба. Основен кандидат за него е „Реал“ (Мадрид), откъдето се опитват от поне два сезона да привлекат френския национал.

До момента новината за изваждането на Килиан Мбапе не е коментирана нито от него, нито от парижкия клуб. Интересното е, че нападателят влезе снощи в 66-ата мин. в първата лятна контрола на ПСЖ и дори вкара в 90-ата мин. гола, с който бе оформена победата с 2:0 над „Льо Авр“. Това бе и неофициален дебют на новия треньор на парижани Луис Енрике.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране