04.05.2020 | 19:33
Пуснаха Ветко и Маринела Арабаджиеви под домашен арест
Решението не е окончателно и подлежи протест пред апелативния съд

Специализирания съд пусна под домашен арест Ветко и Маринела Арабаджиеви. Решението не е окончателно и подлежи на прокурорски протест пред апелативния съд.

Двамата са обвинени за укриването на  данъчни задължения в особено големи размери и за пране на пари. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като през август месец им бяха повдигнати обвинения.

В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен за пране на пари. Той излезе от ареста срещу 500 000 гаранция. През октомври КПКОНПИ запорира имущество за над 310 милиона лева на семейство Арабаджиеви.

Само преди няколко седмици, двамата катастрофираха с автомобил на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Тогава се оказа, че шофьорът на тяхната кола е минал на червен светофар и е ударил таксиметров автомобил.  Тогава МВР обявиха, че конвоираните лица са заведени в Правителствена болница за преглед.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране