18.06.2016 | 21:31
Путин се хвали с ново ударно ядрено оръжие
Руският лидер: Америка е велика, но да не ни се меси!

Москва е принудена да отговори на разполагането на американския противоракетен щит в Европа с развитие на настъпателни средства за запазване на равновесието. Това каза Владимир Путин на среща с шефове на информационни агенции в Санкт Петербург.

“Противоракетният арсенал бързо може да се замени с нападателни ракети “Томахоук” и нито румънците, нито поляците ще разберат. Знам как се прави това”, обясни руският президент. Той заяви, че страната му е постигнала съществен успех в развитието на ударните ядрени въоръжения и системи за преодоляване на заплахите. Само така можел да се запази стратегическият баланс в света, предаде ТАСС.

По думите на Путин руските ударни ядрени комплекси са модернизирани и Русия успешно развива нови.

Преди това на Петербургския икономически форум руският лидер призна на САЩ статут на свръхсила. “Америка е велика страна, навярно единствената днес супердържава. Ние приемаме това, но не е нужно Вашингтон да се намесва постоянно в нашите вътрешни работи, да ни казва как да живеем, да ни пречи да си изграждаме отношенията с Европа”, допълни той.

Путин изрази съжаление, че на Русия не са дали да реализира “Южен поток”. “Но аз попитах нашите колеги: Защо не се борихте за осъществяването му? Страните, които бяха заинтересовани, България, други държави. Те можеха да се обърнат към Европейския парламент – да обяснят важността на този проект за страните им, да обсъдят открито“, каза руският лидер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране