18.11.2016 | 20:07
Радан Кънев: ГЕРБ има 25 млн.лв., ДСБ – 300 000
ДСБ предлага предстоящите избори да се проведат по немската мажоритарна система

ДСБ предлага предстоящите избори да се проведат по немската мажоритарна система. Такъв законопроект е предложен в парламента още през 2001 година, но сега партията е готова да го внесе отново. Това, според лидера на ДСБ Радан Кънев, е най-добрата европейска мажоритарна система.

На пресконференция на партията днес Кънев коментира няколко политически въпроса. Той е „за“ сериозен диалог между политическите партии за референдума на Слави Трифонов.

Радан Кънев се обяви и „за“ промяна на финансиране на политическите партии и според него медийната реклама на партиите по време на избори трябва да спре.

„ГЕРБ имат 25 милиона лева по сметките на партията, а ДСБ – малко над 300 000 лева“, даде за пример лидерът на ДСБ.

Партията на Радан Кънев подкрепя и свикването на Велико Народно събрание. „Който казва обаче, че такова може да има скоро, не познава Конституцията“, каза обаче Кънев и обясни, че ВНС може да има едва есента на 2017 година или то може да бъде свикано, но след провеждане на избори.

Председателят на ДСБ – Пловдив Йордан Иванов добави, че трябва да се направи пълна децентрализация на регионите, включително и финансова, както и да бъдат променени данъците, които в момента не отговарят на публичната услуга, която предлагат, а в крайна сметка хората да получават КТБ и Белене.

Радан Кънев заяви, че ДСБ днес е подкрепило бюджета заради националната сигурност, тъй като държавата трябва да влезе в 2017 година с бюджет. Той обаче призовава партиите да не използват бюджета за популизъм и да не правят промени между 1-во и 2-ро четене.

ДСБ е обсъдило политическата криза в страната на свое заседание, която според Радан Кънев продължава 5-та година. „За пореден път Бойко Борисов постави личните си интереси пред националните. В момента има 10 опозиции, които се надпреварват в див и опасен популизъм“, каза Кънев.

1 коментар

  1. Колев каза:

    Фирмата ГЕРБ на Борисов,има 25.000.000 лева в Н-ската банка,смъкнати от голия гръб на българина.С тези милиони, години наред те си купуват властта.Личните им сметки, се разпориха от натъпканите вътре шумолящи книжни парични знаци.Същите тези милионери,продъниха ушите на ошашавените мои сънародници,че години наред те работят за благоденствието и просперитета им.Хората умират като гниди, от липсата на средства за животоспасяващи лекарства.Охранените обитатели на каменната „Дондуков“1,забравиха че в България живеят хора от така наречената трета възраст.Хора на които младините са преминали по строежи на заводи,магистрали,стопански сгради,хора обработвали земята която ни е хранила и т.н.Преди години,Борисов се исцепи и заяви,че пенсионерите са изяли фискалният резерв на България.Този „родолюбец“няма възрастни роднини и затова не го е еня,че хорицата „живеят“ с 150-180 лева за месеца.За Държавният началник, пенсията на бай Марин, е като джобните му пари с които той разполага всеки ден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране