13.03.2020 | 20:57
Радев предупреди срещу управленски своеволия
Необходим е пакет от социални и икономически мерки, наред с ограниченията, смята президентът

С позиция по извънредното положение, поискано от правителството и одобрено от парламента, излезе президентът Румен Радев.

„Пандемията от коронавирус подлага на изпитание обществото ни. Строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани”, признава държавният глава.

В същото време изтъква, че „ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава” ще зависи от това дали мерките, които изпълнителната власт ще прокара, са адекватни и законосъобразни. „Ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие”, предупреждава Радев.

Той посочва, че правителството трябва да състави и „пакет от икономически и социални мерки”, наред с ограниченията, които налага. „Без тях здравната криза бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно социално слабите и малкия и среден бизнес, осигуряващ работа на огромна част от българите”, смята държавният глава.

Радев се обръща и към гражданите – с надежда, че ще „проявят разум и самодисциплина в тази критична ситуация и няма да се поддадат на паниката”.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    ха ха ха , дори и когато имат възможност Българското правителство не взема никакви социално икономически мерки за да засилят икономиката.Напротив при добра икономика социално икономическите мерки които предприема правителството са дас раздаде пари от бюджета на държавата на своите хора за да си купят новия ролс ройс. Мерките които вземат обиконовено водят до прехвърляне на държавни пари в джоба на близките хора,никой не мисли за народа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране