14.11.2015 | 19:10
Разпознаха трима от осемте терористи в Париж (видео)

Вече са идентифицирани трима от атентаторите, извършили атаките в Париж, съобщи агенция „Фокус“ в обзорна информация за събитията във Франция.

По отпечатъците от пръстите е установена самоличността на един от терористите, участвали в стрелбата в концертната зала „Батаклан“. По предварителни данни мъжът е гражданин на Франция, известен на френското разузнаване. Не е ясно с какво той е попадал във вниманието на службите. По намерени документи френските органи на реда са установили самоличността на още двама от атентаторите.

На мястото на експлозията в стадион „Стад дьо Франс“ са открити паспорти, принадлежащи на гражданин на Египет и на сириец. Атентаторите са се самовзривили с помощта на заредени с експлозиви пояси, което затруднява тяхното разпознаване. Според очевидци сред нападателите в парижката концертна зала „Батаклан“ е имало поне една жена. Търси се и външна връзка, защото според очевидци част от нападателите са пристигнали с кола с белгийска регистрация.

По-рано през деня AFP съобщи, цитирайки полицейски източник, че нападателите вероятно са били в някоя от зоните, в които се води джихад като Сирия например. Това обаче е само предположение, което трябва да се доказва. Според полицията атентаторите са „калени и отлично обучени“, свидетели ги описват като „млади и сигурни в себе си“, предава още AFP.

По официални данни на Елисейския дворец жертвите от атаките са 128, над 200 са ранени. Броят на ранените по информация на AFP e 300 души. 80 от ранените са в критично състояние, а 177 са в „средно“ тежко състояние.  8 от атентаторите са мъртви – 7 са се самовзривили, а един е убит.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране