29.09.2015 | 0:02
Разузнаването издирва всички пенсионирани арабисти
111 военнослужещи са разположени на различни места по нашата граница

Разпоредил съм на началника на Военно разузнаване да издири всички пенсионирани арабисти да окажат съдействието, от което имаме нужда. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев вчера във връзка с бежанския поток.

В момента 111 военнослужещи са разположени на различни места по нашата граница, каза министърът пред Нова ТВ. Ненчев добави, че ако има информация за по-голяма вълна, биха могли в рамките на няколко часа да увеличат тази бройка. Ако има струпване на маси от хора и те не могат да бъдат спрени под една или друга форма, това означава, че вече се нарушава преграждащото съоръжение, означава, че се извършва натиск, ще окажем съдействие“, коментира Николай Ненчев.

По думите му на този етап е измамно спокойно, защото успяваме да овладеем положението. Във връзка с очакванията 7 млн. души да минат през България, Ненчев предположи, че има грешка в цифрата.

„По наша информация в Турция има 2,5 млн. бежанци. Имаше период, когато към България се бяха насочили хиляди имигранти, ако турската страна не беше взела мерки, щяхме да изпаднем в изключително затруднено положение“, подчерта министър Ненчев и сравни хипотетично обстановката с тази на гръцката и унгарската граница. Ако имам страхове, те са свързани с това, че не знаем кои са тези хора. „Много често сред тях има хора, които не са бежанци. Те идват с конкретна цел“, каза Николай Ненчев и призна, че притеснителна е и възрастта им – между 20 и 30 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране