17.12.2017 | 0:01
Реал“ (Мадрид) отново е клубен световен шампион
Кралският клуб победи "Гремио" с 1:0 в Абу Дабу

„Реал“ (Мадрид) защити титлата си на световното клубно първенство и завършва годината с пет трофея. Носителят на купата на Шампионската лига имаше надмощие през целия двубой срещу носителя на Копа Либертадорес – бразилския „Гремио“, но отбеляза само едно точно попадение.

Негов автор от пряк свободен удар в 53-ата минута беше Кристиано Роналдо, който преди седмица спечели петата си „Златна топка“ и се самопровъзгласи за най-великия футболист на всички времена. Това беше четвърти гол във финали през тази година за португалеца. Роналдо се разписа на два пъти за 4:1 срещу „Ювентус“ в Шампионската лига и по веднъж в двубоя с „Гремио“ и Суперкупата на Испания срещу „Барселона“.

2017 година е една от най-успешните в историята на Кралския клуб, който спечели титлата и Купата на краля в Испания, Суперкупата на Европа и Испания, и стана първия отбор, който защитава трофея в Шампионската лига. Сега „Реал“ е и първият, който печели световното клубно първенство в два последователни сезона.

Белият балет се изравнява с „Барселона“ с по три трофея от междуконтиненталната надпревара. За Зиедин Зидан, който застана начело на „Реал“ преди по-малко от две години, това е седма купа в треньорската му кариера. В двубоя за третото място мексиканският „Пачука“ победи с 4:1 „Ал Джазира“. Мексиканците поведоха чрез Урета в 37-ата минута, а Ал Шамси изравни в началото на второто полувреме. Последваха три безответни гола за „Пачука“, които решиха спора. Хара вкара в 61-ата минута, а Де Ла Роса направи 3:1 в 79-ата. Крайното 4:1 оформи Сагал от дузпа шест минути преди краяна срещата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране