07.10.2023 | 12:18
Репутационни щети ли?! Ризова и Хекимян плачеха за Жоро Игнатов
Наблюдавахме глупав сеир, от който загубиха и двете страни

След като нацията реши проблема с хляба и се разбра, че ние такъв от украинско зърно няма да ядем, телевизионният зрител се отдаде на изконните есенни зрелища в очакване на местните избори. Покрай „Игри на волята, „Фермата“, „Мастършеф“, „Гласът на България“ и двата нови сериала „Алея на славата и „Клетката“, bTV рязко надгради над основния си опонент от NOVA, удряйки го по централната трибуна с феновете на „Съдебен спор“ и „“Съдби на кръстопът“.

Какво толкова са пуснали, че не се сещаме?! – биха се нацупили хейтърите.

Как какво – гостуването на кандидата за кмет на столицата Антон Хекимян на бившата му подчинена Цветанка Ризова определено обра всички „Оскари“ на седмицата.

Ризова влезе изненадващо за мнозина уверено и агресивно в ролята на Жана д’Арк, наемайки се с „благородната“ задача да минимизира репутационните щети, които кандидатурата на бившия шеф на новините нанесе. За целта вечно учудената дама захвърли обичайното си поведение на перманентно изненадана, сякаш току-що излязла от медикаментозна кома, и захапа екс-началника си още от вратата.

Хекимян определено не бе очаквал такова посрещане и бързо доби смутен вид на хамстер, паднал от въртяща се стълба в стъклен аквариум. Зрелищно, на показ. Мис „Учудване“ от своя страна бе пораснала с две педи, като учинайка, търсеща кокошките си над дувара на съседите.

Стана ясно, че медията наистина е сърдита на Хекимян за бягството, че той наистина ги е изненадал и че там са наясно с имиджовите щети, които това им нанася. За последното стана ясно още час след обявяването на кандидатурата му за кмет на София, когато излязоха с оправдателна декларация, как винаги са били, са и ще бъдат обективни.

Хекимян пробва да го удари на сантимент – как бил един от тях, идвал пръв и последен си тръгвал, и пр. битовизми от кухнята на медията, които не вълнуват никого, но пък създадоха неповторима сеирджийска атмосфера. В един момент тя доведе драгия зрител до очакването, че отнякъде всеки момент ще изскочи Жоро Игнатов и ще заяви, че не е дошъл, за да вдига скандали.

Падението бе пълно, когато домакин и гост тръгнаха „да си ги мерят“, кой е задавал повече неудобни въпроси на Борисов назад във времето. Това беше апотеозът на печално-жалката картинка в студиото.

Кой и как реши, че като подмамят уж добронамерено в студиото Хекимян и Цветанка го нахока здраво по махленски, ще изчистят репутацията на телевизията? Все някой го е измислил, но това определено се оказа неумна идея с комично изпълнение. Наблюдавахме глупав сеир, от който изгубиха и двете страни.

То па една репутация, отново ще кажат хейтърите.

И трудно може да им се опонира.

Никой отдавна не се интересува от репутацията на телевизиите. Те са единствено източник на битови зрелища с дъх на пот и манджи.

Всички останали възвишени категории от морално-етичния кодекс могат да са обект на помпозни сладкодумни форуми, но извън конферентната зала за тях се споменава срамежливо и главно в минало време.

Ако въобще някой ги помни.

Милен  Ганев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране