25.08.2017 | 0:01
Родители скочиха срещу учителка, нарекла децата им “зверски опасни”
Жената смята, че трябва да се върнат "специалните градини и училища и пансиони за тези деца"

Няколко сдружения на родители на деца със специални образователни потребности (СОП) излязоха с отворено писмо заради изказване на детска учителка от Варна във фейсбук. В коментара си под статия за убийството на 11-годишното момиче от 15-годишно момче в Бургас педагогът пише, че децата със СОП са “зверски опасни” и призовава да се спре с приобщаващото образование. Жената смята, че трябва да се върнат “специалните градини и училища и пансиони за тези деца”.

Писмото на председателя на сдружение “Защита на правата на хората с аутизъм в България” Кристина Николова е адресирано до всички отговорни институции. В него родителите изразяват недоумението си от изказването на младата учителка, която работи в детска градина и всява страх и омраза към деца със СОП.

Кристина Николова, която е майка на дете с аутизъм, заявява, че публично отказва детето й да бъде подлагано на псевдо допълнителна подкрепа, осъществявана от нискоквалифицирани специалисти или незапознати със състоянието на детето й. Тя изразява и възмущението си от институциите, които представлява учителката и които години наред си затварят очите за едно елементарно решение на всички проблеми около приобщаващото образование каквото е нормативното уреждане на правото на децата да ползват личен асистент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране