19.06.2015 | 0:03
„Рома” с оферта за Стоянов, „Лудогорец” иска 10 милиона
„Вълците” дават половината, преговорите продължават

Италианският „Рома” е отправил оферта за вратаря на „Лудогорец” Владислав Стоянов, съобщава sportitalia.com. Според информацията от Италия, “вълците” са предложили 5 милиона евро за стража, докато разградските “орли” искат 10 милиона, а преговорите между двата клуба ще продължат. Преди дни се заговори за интерес към Стоянов и от друг италиански клуб – „Фиорентина”, но така и не се стигна до оферта.

В същото време друга звезда от тима на българския шампион – Жуниор Кайсара, е постигнал договорка с „Шалке 04”. Остава само двата клуба да се разберат за трансферната сума и в следващите дни да обявят официално сделката, съобщава „Кикер”. 26-годишният бразилски десен бранител се е разбрал с генералния мениджър на „миньорите” от Гелзенкирхен Хорст Хелдт.

Предстоят обаче заключителните преговори между „кралскосините” и клуба от Разград. Бразилецът има актуален договор с първенеца на България до лятото на 2017 година. Причината за привличането на Кайсара е, че японският национал и десен защитник на „Шалке 04” Ацуто Учида ще бъде извън терените за няколко месеца след претърпяна операция на коляното. Бразилецът трябва да помогне на „миньорите” да замести японеца.

Припомняме обаче, че преди няколко дни от „Лудогорец” обявиха, че представители на „Шалке 04” са действали нерегламентирано, след като са привикали на преговори Кайсара, без да информират българския клуб. Интерес към защитника има още от „Севиля”, „Леверкузен” и „Рома”.

Кайсара и Владо Стоянов се представиха отлично с екипа на „Лудогорец” в груповата фаза на Шампионската лига и големите клубове от Европа, логично, се заинтересуваха от тях. Стоянов хвана дузпа на Кристиано Роналдо в София, а Кайсара бе на високо ниво във всички мачове от Шампионската лига. Интерес към него проявява и английският „Ливърпул”, но засега мениджърът Брендън Роджърс не е решил окончателно дали да го привлече в състава си за новата кампания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране