21.06.2018 | 16:39
Росица Димитрова става съветник на вицепремиера Симеонов

Рoсица Димитрова най-вероятно ще стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. В сряда Димитрова подаде оставка от поста зам.-министър на труда и социалната политика, която бе скоростно приета от премиера Бойко Борисов.

Това обаче не се хареса на вицепремиера Симеонов. Той реагира остро, казвайки, че в неговия ресор се отстранява добър професионалист, без това да е съгласувано с него.

Росица Димитрова пожела да оваканти поста заради скандал с участието й в международна конференция в Ню Йорк. Димитрова бе разкритикувана, тъй като летяла до САЩ с билет за бизнес класа, струващ над 8000 лева.

От думите на Цветанов се разбра, че Димитрова е отдавна свързана с ГЕРБ. Тя е от неговия избирателен район Велико Търново. “Познавам я, откакто правя политика. Присъствал съм на много нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 г. работи в социалната сфера”, каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази подозрение, че е имало “сценарий това да се случи”.

От изказването на Цветанов стана ясно също така, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване.

Той добави, че форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо ниво, защото България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на протести, защото това щяло да се изтълкува още по-лошо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране