07.07.2018 | 19:17
Румен Христов е новият председател на СДС

Румен Христов беше избран за председател на СДС на извънредна национална конференция на партията. За него гласуваха 369 делегати. За Антон Койчев гласовете си дадоха 322-ма души. Общо гласувалите са 719, като действителните бюлетини са 691, а недействителните 28.

Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Кандидатите за председателското място бяха двама – лидерът на столичната организация д-р Антон Койчев и бившият депутат проф. Румен Христов.

СДС си поставя за цел да се върне в голямата политика. Вече бившият лидер Божидар Лукарски сега е кандидат за заместник-председател на партията. Лукарски постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се обяви срещу партньорство с „Демократична България“, в който влизат ДСБ и „Да, България“: „Те самите се лутат и не могат да се определят дали са в лявото или в дясното“.

Според Румен Христов, сега основната цел трябва да е добро представяне на местните избори, защото: „Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт“. Той обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. Така ще се определи и кои са подходящите за СДС партньори.

2 коментара

  1. Стоил Георгиев каза:

    …..дори да се завърти лентата обратно, тя ще стигне до момента, когато една шепа хора реши с отлюспваща страст: Да сме малко, но да сме истински, твърди, безкомпромисни, единствени и непотворими!
    Всъщност – да са те, другото и другите – кучата ги яли.
    Тогава започна краят на началото. Или началото на края. Все едно.

  2. Стоил Георгиев каза:

    Може някой да ми се разсърди, но с този нов стар или стар нов лидер, трите букви показват и доказват, че там времето е спряло, само някакви призраци шетат, търсейки късчета плът от едно разпокъсано и разкъсано тяло без дух и без душа.
    Може би се надяват лентата да се завърти в обратната посока. И пак накрая да сме много и пак да има искряща вяра. Само че трябва да помнят – дори да се завърти лента

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране