20.12.2019 | 10:39
Румяна Коларова: Речта на Доган зов за преврат ли е?
Според нея, речта му е недомислие и нахвърлени тези, които логически няма как да се свържат

Словото на Ахмед Доган  пълно с подтекст. Той се включва в призивите за „Рестарт на политическата система“, коментира социологът Юрий Асланов в сутрешния блок на бТВ по повод речта на почетния лидер на ДПС вчера.

Асланов посочи, че Доган има претенция да е един от бащите на Конституцията и говори от тази позиция, „но българското общество е в такова състояние в момента, че не могат да се постигнат нива на консенсус по този въпрос“.

Политологът Румяна Коларова пък определи речта на Ахмед Доган като „недомислие“. „Нахвърлил си е тези, но те помежду си логически няма как да се свържат“, коментира тя.

„Рестарт на системата заради опорочаване на изборите и да се върне демокрацията, какво е – призив за преврат?“, зададе риторичен въпрос Коларова.

Юри Асланов изрази мнение, че президентът Румен Радев е бил „единствения глас на опозиционност“ при избора на Иван Гешев за главен прокурор. „Радев, не подписвайки указа за избора на Гешев, каза верни неща – че няма обществен консенсус по темата“, поясни социологът.  Според него в момента има „натиск отвън в сферата на съдебната реформа“.

И Коларова, и Асланов смятат, че е рисково да се правят промени в Конституцията за свикване на Велико Народно събрание.

1 коментар

  1. Иван каза:

    Тая ако се скрие никак няма да ми липсва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране