01.07.2018 | 22:20
Русия елиминира Испания с дузпи

Домакинът на световното първенство Русия се класира за 1/4-финалите, след като изненадващо отстрани един от фаворитите Испания с победа с 4:3 след дузпи (1:1 в ред.вр. и прод.). В герой за “Сборная” се превърна вратарят Игор Акинфеев, който спаси удари на Коке и Яго Аспас.

В редовното време мачът предложи слаба игра с много брак от страна на испанците и дефанзивна игра от страна на “Сборная”. Опитът на футболистите на Испания все пак им помогна да поведат в резултата. В 12-ата мин. Марко Асенсио изпълни отдясно свободен удар, топката стигна до капитана Серхио Рамос, но опитвайки да го събори, 38-годишният Сергей Игнашевич си отбеляза автогол.

След това испанците вместо да се възползват от психологическото предимство и да отбележат втори гол, испанците успокоиха играта. А след това допуснаха и грешка, след като в 41-ата мин. Жерар Пике неразумно си задържа лявата ръка във въздуха и срещна топката след удар с глава на Артьом Дзюба. Реферът Бьорн Кайперс дори не се допита до системата за видеоповторение (VAR) и директно отсъди дузпа, от която Дзюба изравни.

За повече руснаците нямаха сили и възможности. След почивката треньорът Станислав Черчесов нареди отбора в две линии пред наказателното поле и не бяха оставени празни пространства за съперника. В търсене на изход от безидейната игра селекционерът на Испания Фернандо Йеро пусна като резерва досегашния капитан на “Барселона” Андрес Иниеста, който внесе повече мисъл в халфовата линия. Именно негов шут създаде и единствената реална опасност пред руската врата до края на редовното време. В 85-ата мин. Иниеста би силно топката, но Акинфеев се разпъна максимално и изби, а друга резерва – Яго Аспас, също не успя в добавката.

Последваха продължения, когато за първи път в историята на световните първенства влязоха четвърти резерви. Испанците осезателно натиснаха в търсене на победа преди дузпите. В 109-ата мин. златна възможност пропусна резервата Родриго, който се измъкна хитро и излезе сам срещу Игор Акинфеев, но би в него. Малко след това играчите на “Ла Фурия” имаха претенции за дузпа за задържане на Жерар Пике от страна на Игнашевич, но те бяха подминати от съдията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране