12.12.2023 | 14:55
Русия към България: Няма прошка!
Говорителят на руското МВнР се закани, че България ще „плати изцяло последствията от това срамно решение“ за събарянето на Паметника на съветската армия

Остра реакция от Москва началото на премахването на Паметника на Съветската армия. Говорителят на руското външно министерство определи демонтажа като „варварски“.

В изявлението на Мария Захарова, разпространено от посолството на Руската федерация у нас, се казва още, че „за действията на българските власти няма оправдание и прошка“.

По думите ѝ разрушаването на паметника е поредната враждебна стъпка от страна на София, утежняваща двустранните отношения.

Според Захарова „България върви по пътя на реабилитация на нацизма“, а „крайнодесни организации, които открито насърчават расова омраза и нетолерантност, излизат извън контрол“.

Захарова дори се закани, че България ще „плати изцяло последствията от това срамно решение“.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Нищо тия не си научиха историята па ще я усетят нека сега да бутат тия друго на знаят да прават след малко като задуха пак вятъра на промяната и последния ни Господар ни остави на стария тия сега къде бутат на новите стари Господари ще си платят как си пратиха онези след 1944 нищо няма вечно и се повтаря а при нас само се сменят Господарите .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране