06.11.2016 | 0:01
Руската заплаха вече надвисна и над изборите в Германия
Москва цели да отслаби позициите на германския канцлер Ангела Меркел

Депутатът от партията на „Зелените“ в Бундестага Марилуиз Бек предупреди, че има опасност Москва да се намеси в предстоящите парламентарни избори в Германия. Това съобщи „Взгляд“ в събота (5 ноември), като се позова на информация в германските медии.

„Още от началото на украинската криза Русия се опитва да влияе върху германското общество чрез целенасочена пропаганда. Няма съмнение, че с приближаването на изборите през 2017 г. Москва ще активизира усилията си“, заяви Бек в интервю за „Хъфингтън Поуст“ (The Huffington Post), цитирано от РИА „Новости“. Според нея „руската пропаганда цели да отслаби позициите на германския канцлер Ангела Меркел и да укрепи тези на социалдемократите, тъй като тяхната политика е насочена към подобряване на отношенията с Москва.

Според депутата за Русия е изгодно германците да вземат нейната страна и да възприемат НАТО и САЩ като заплаха. Тази позиция и сега е доста популярна сред „лявата и дясната част на партийния спектър“ в Германия, смята Бек.

Депутатът разказва и за успехите на руската пропаганда, която е успяла да „обезоръжи“ германските медии. Заради постъпващите жалби ТВ каналите вече много по-внимателно отразяват събитията в Украйна. В крайна сметка редакторите все по-често решават да не включват в новините новини за войната в Донбас, посочва Бек.

1 коментар

  1. Ганчо каза:

    „Кой ми сра в гащите“- немски вариант, взаимстван от евна баркяннка титва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране