19.09.2016 | 17:43
Руски депутат: Ще купим цяла България
Пьотр Толстой от „Единна Русия” разгневи социалните мрежи с коментара си

Думите на кандидат-депутат от управляващата в Русия партия предизвикаха гневни реакции в социалните мрежи у нас. В репортаж на БНТ за парламентарните избори в Русия Пьотр Толстой от „Единна Русия“, която печели вота, изрази намерение Русия да купи цяла България.

Поводът за изказването му е пожелание от страна на кореспондентката на националната телевизия, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България.

„Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“, отговаря Пьотр Толстой, който е журналист по професия и едно от най-популярните лица на най-гледания и финансиран от държавата Първи телевизонен канал.

Не закъсняха и първите коментари. България не е за продан, заяви кандидатът на АБВ за президент и бивш външен министър Ивайло Калфин. Независимият депутат и лидер на „Нормална държава” Георги Кадиев коментира, че изказването е враждебно към България.

Надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой, изтъкна Кадиев.

Той критикува и становището на Толстой, че „ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено“ и че „не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация“. По думите на Кадиев това е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Според него българското Външно министерство трябва да изрази протест по думите на руския кандидат-депутат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране