29.06.2015 | 16:42
С евтин номер уволниха програмния директор на БНР
Ръководството на радиото решило, че човекът на този пост трябва да има диплома по...публична администрация

Програмният директор на БНР Иво Тодоров вече не заема поста.  Това се разбира от него публикация в профила му във „Фейсбук“. Той заема поста от юли 2013 г.

„Току-що бях принуден да приема моето уволнение като програмен директор на БНР.  УС на БНР внезапно реши днес, че програмният директор на БНР трябва да има висше образование „магистър“ по публична администрация. И ми беше даден срок до 16.00 ч. да представя диплома, като се знае, че нямам такава.

Това беше целенасочен ход, за да бъда игнориран.

Единствените ми „грехове“ са, че не подписах контраподписката в подкрепа на УС и сезирах ЕК за разпределението на парите по „Евранет плюс“…
На печелившите, честито!“, пише Тодоров.

Той посочва и че съвсем скоро ще направи „пълно изявление“ по случая. През април от поста беше освободен от поста директорът на програма „Хоризонт“ Васил Чобанов.

Това се случва на фона на продължаващо напрежение в държавната медиа, след като беше обявено, че се орязват парите за хонорари заради съкращения в бюджета на радиото за годината. Служители от радиото, в което общо работят около 1450 души – журналисти и административен персонал, поискаха оставката на генералния директор Радослав Янкулов, но той отказва да я подаде. Членове на регулатора СЕМ също коментираха, че решаването на проблемите в радиото минава през промени в ръководството му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране