17.06.2015 | 9:09
Съдът отмени 30 000 лв. глоба на Бориславова за незаконен лифт
„Пампорово АД“ окончателно спечели делото срещу заповедта на ДНСК
Смолянският административен съд отмени окончателно наказателното постановление на ДНСК за глоба от 30 000 лв., наложена на „Пампорово” АД заради построяването на лифт.
Съоръжението е било обявено за незаконно. Според магистратите, в акта не е установен по безспорен начин видът на обекта и не е посочено дали е нов строеж или представлява реконструкция на съществуващ влек.

Допуснати са и съществени процесуални нарушения при издаването на наказателното постановление. ДНСК санкционира „Пампорово“ АД за това, че като възложител дружеството на Цветелина Бориславова е допуснало строежа на лифта „Двата моста” в зимния курорт без необходимите строителни книжа – одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж.

„Решението е справедливо, наказателното постановление е незаконосъобразно”, коментира изпълнителният директор на дружеството, стопанин на писти и съоръжения в Пампорово, Мариян Беляков, цитиран от бТВ. Той посочи, че се прави всичко възможно за следващия зимен сезон спреният четириседалков лифт да заработи.

Проблемът с лифта, дълъг 1 км. и заместил стария влек, започна през октомври 2013 г., след сигнал до институциите от новосформираното сдружение „Синята планета“. В него дружеството инвестира   3.5 млн. евро. Освен отменената глоба „Пампорово АД“ окончателно спечели делото срещу заповедта на ДНСК за премахване на лифта.

2 коментара

  1. Яков каза:

    Дълбока благодарност на смоленският административен съд,че отмени глобата на госпожата,защото не я виждах как щеше да изкара месеца, ако беше платила тези 30.000лв.Още веднаж,ДЪЛБОК поклон уважаеми блюстители.Кой каза,че в РБ няма истинско правосъдие!?

  2. sky каза:

    отдавна ми е ясно, че за Цветелина Бориславова и Пампорово всичко е разрешено, другите курорти са на произвола

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране