17.11.2016 | 21:55
Само с един продукт ще си гарантирате здрави нокти и кръвното в норма
С коктейл от червено цвекло може да свършите чудеса за тялото си

Ниските есенни температури веднага се отразяват на здравето на хора с отслабен имунитет. Настинки, обща слабост и сънливост. Самото ви тяло плаче, че се нуждае от подкрепа под формата на една балансирана диета, включително плодове и зеленчуци с много витамини. На помощ идва природата – тя е създала вкусното червено зеле, което, между другото, е по-полезно от своя събрат.

Листата му съдържат антоцианини – те придават на зелето специфичния му цвят, а за телата ни са безценни. В допълнение, червеното зеле съдържа широка  гама от витамини и минерали , които са крайно необходими през зимата.

Ползите от червено зеле:

1. Червеното зеле е необходимо да се включи в диетата на хора, страдащи от хипертония: то помага да се намали налягането, да се укрепят кръвоносните съдове и да станат по-еластични.
2. Със зелевите листа може да лекуваме рани изгаряния, а под формата на компреси облекчава главоболието.
3. Сокът от червено зеле премахва от организма токсините, прочиства черния дроб  .
4. Датски учени са заключили, че редовната консумация на сок от зеле два пъти дневно намалява риска от рак на гърдата.
5. Летливите вещества, които се съдържат в червено зеле, отдавна са известни със способността си да се борят с туберкулозната бактерия. Дори в древен Рим този зеленчуков сок се е използвал за лечение на белодробни заболявания.
6. Сокът от зеле се препоръчва да се пие и за  укрепване на ноктите  .
7. Добра новина за тези, които искат да изгубят тегло: червеното зеле  ускорява обмяната на веществата , нормализирайки процеса на храносмилането.

Питие от червено зеле:

Сам по себе си зелевият сок  не е много приятен на вкус, но ползите от него са безценни. Ето няколко предложения за използването му под формата на вкусни и ароматни шейкове. Приготвянето им е лесно, трябва само да се въоръжим с блендер.

СЪСТАВКИ:
•300 г червено зеле
•1 зелена ябълка
•шепа пресен босилек
•шепа прясна мента

ПРИГОТВЯНЕ:
Всички съставки измийте добре, нарежете на едро, а след това смелете в блендер, докато се получи на течна консистенция. Консумирайте по чаша 1-2 пъти на ден преди хранене.

Резултатът: засилване на имунитета, свеж вид,  красиви нокти и коса  и най-здравословната загуба на тегло, която сте си представяли!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране