20.06.2016 | 0:01
Самозванец „представлява“ църквата ни на събора в Крит
Без благословията на Светия синод архимандрит Харалампи Ничев заминал на острова

Самозванец „представлява“ БПЦ на събора в Крит. Без благословията на Светия синод архимандрит Харалампи Ничев заминал на острова и гордо позира от профила си във фейсбук с бадж на участник в православното събитие.

Нещо повече, след появата му на събора организаторите звънили на Грузинската и Антиохийските патриаршии, които подобно на нашата отказаха участие. Обяснили, че България вече се е включила и е добре и те да направят същото.

Висши клирици подозират, че Ничев е на разноски на Александрийската патриаршия, където имал доста приятели.

„Решението на БПЦ е известно и то не се е променяло. Не знаем какво прави лицето Харалампи Ничев на събора в Крит“, коментира пред „Труд“ главният секретар на Светия синод Герасим. Той не скри недоумението си от факта, че преди отказа на БПЦ предварително е искан списък на участниците, техни дигитални снимки и копия от паспортите. „Харалампи не бе сред евентуалните участници и не зная как е допуснат там“, призна Герасим.

Преди години Харалампи Ничев беше низвергнат от сан. Тогава той напусна БПЦ и бе ръкоположен за Анхиалски епископ и митрополит при разколниците в Гърция. Последно Харалампи се появи да служи с Дионисий в „Св. Александър Невски“, когато свещениците отказаха да участват в литургии с него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране