28.12.2023 | 10:49
Санкционираният от САЩ и Великобритания Пеевски пусна сигнал в ДАНС срещу руска тв
Уличеният в корупция от Запада иска да се установи как в България е допуснат екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1”

Санкционираният от САЩ по закона „Магнитски“ депутат от ДПС Делян Пеевски се похвали, че е подал „сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1”.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации, твърди той в съобщение до медиите. Става дума за репортаж, сниман в центъра на София и в с.Телиш, Плевенско. В него се разказва как е демонтиран паметникът на съветската армия. Коментарите на интервюираните Румен Петков, Елеонора Митрофанова, Петър Волгин, социологът Иво Христов и др. са крайно отрицателни.

„Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София“, се казва в сигнала на Делян Пеевски, който не спира да повтаря всеки ден, че е евроатлантик.

Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай, подчертава депутатът от ДПС и напомня, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР.

„Очаквам ръководството на Държавна агенция “Национална сигурност” да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност. Проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България“, твърди Пеевски, който отскоро е и председател на ПГ на ДПС.

Депутатът от ДПС на няколко пъти излезе с официални позиции срещу Русия – за руската църква, руската посланичка, руския петрол. Последната му изява бе срещу излъчването на интервю по БНР на Елеонора Митрофанова, което после бе спряно от ефир от Програмния съвет на националното радио.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране