09.02.2024 | 13:02
Сарафов обяви: Иван Гешев е свързан и с двата кръга около Пепи Еврото и Мартин Божанов
Няма данни за политици, които да са свързани с Нотарисуа, но има за магистрати

Има едно име, което излиза „пред скоби“ и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга. Името му излиза като информация. Това отговори изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов на въпрос за това как толкова години дейността на кръговете около Петьо Петров и Мартин Божанов е останала скрита за прокуратурата и полицията, предаде БТА.

Сарафов коментира темата по време на брифинг пред журналисти, след като заедно с екип от прокурори влязоха в Софийската районна прокуратура, където ще се извърши ревизия на дела.

От прокуратурата съобщиха, че ще се проверяват дела, които са прекратявани, по които наказателното производство е спирано и които все още стоят нерешени. Проверката трябва да приключи до края на месеца, а констатациите по нея ще излязат малко по-късно.

Борислав Сарафов каза още, че ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и „търгуват със справедливост и правосъдие“, като такива имена, по думите му, излизат във всеки един ден. Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.

По думите на изпълняващия функциите главен прокурор Софийската градска прокуратура е закъсняла с обвинението към Мартин Божанов с прякор Нотариуса.

„Имам своите критики и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали многократно съм искал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За съжаление обвинението им към Мартин Божанов закъсня. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари“, добави Сарафов.

Той подчерта, че от скандалите, които се генерират в Софийска районна прокуратура се вижда, че „именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта“.

„Ще ви припомня от моята дейност и моите изявления. Още при встъпването ми в длъжност поисках оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и ревизия на СРП и след резултатите от която поисках от Висшия съдебен съвет поисках да образува дисциплинарно производство срещу г-жа Невена Зартова. Междувременно както виждате продължиха да се генерират скандали и напрежение и се вижда, че именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта. Има много десетки, стотици, хиляди достойни магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост“, добави обвинител №1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране