03.07.2022 | 15:53
Сърбия няма да става „пехота на НАТО“
Западната ни съседка няма да влиза в конфликт между НАТО и Русия

Сърбия няма да влиза в конфликт между НАТО и Русия и ще остане ангажирана със спазването на международното право. „Ако искате да се придържате към териториалната цялост и суверенитет като най-важен принцип на международната политика, а аз мисля, че са, започнете със Сърбия. Първо се откажете от признаването на Косово. Кажете: „Извинете, Сърбия, направихме грешка за това, че ви бомбардираха, че убиnме толкова много от децата ви, съжаляваме, че ви причинихме всичко това. Ние ще започнем да поправяме грешките си“, каза министърът на вънътрешните работи Александър Вулин, цитиран от МВР.

„А не да изискваме от Сърбия да бъде пехотата на НАТО, Сърбия да стане тази, която ще влезе в конфликт с Русия“, подчерта шефът на МВР.

Той коментира и думите на вицепремиера и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович, която по-рано каза, че следващият състав на сръбското правителство може да бъде по-ясен по въпроса за руската специална операция в Украйна.

“Не знам колегата какво разбира под това, че ще бъдем по-ясни по отношение на конфликта в Украйна. Много сме ясни – няма да влизаме в конфликт с Руската федерация, няма да се месим в чужди конфликти, ние няма да бъдем нечия пехота“, каза Вулин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране