14.06.2016 | 22:02
Съседи: Питайте Илиана Раева защо Цвети скочи от терасата
Момичето било в шок от снощи, когато го отстранили от отбора и вместо него заминала друга състезателка

Приятели и съседи на гимнастичката Цветелина Стоянова обвиниха федерацията по художествена гимнастика за инцидента с 21-годишната спортистка, която опита самоубийство, скачайки от шестия етаж в блока си в „Надежда“. Девойката е била силно травмирана още снощи, разказа пред журналисти Петър Петров – съсед на семейството, чийто син пръв се е притекъл на помощ.

Причината за стреса, който гимнастичката е преживяла, според Петров, е изключването й от отбора, който тази сутрин замина за европейското първенство в Израел.

Според разказите на съседи от блока, където е станал инцидентът с Цвети, девойката умишлено е изпратила баба си до магазина, за да остане сама в апартамента.

Семейният приятел и съсед на семейството Петър Петров обясни пред „Дарик“, че снощи е била разстроена, защото е разбрала, че е изключена от отбора: „Илиана Раева я попитайте защо е отстранена Цвети от отбора и колко хора като делегация заминаха, които въобще нямат представа от художествена гимнастика. Там е разковничето. Снощи беше травмирана, защото е разбрала, че е отстранена от отбора. Това я е довело дотук. В това семейство е трагедия – и майка й загина, сега стана и това с Цвети. Смятам, че федерацията по художествена гимнастика е виновна за състоянието на Цвети. Не можеше ли да отиде тя там, не е ли заслужила да е на състезанието? Толкова допринесе за България. Ето резултатът – в Пирогов, бере душа“.

Съседите разказаха още, че първи на мястото са дошли полицаите, а медицинския екип е пристигнал 20 минути след сигнала. Официалното становище на треньорката е, че Цвети имала здравословни проблеми. Затова я заменили преди три дни с друга състезателка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране