18.11.2015 | 16:59
САЩ обявиха, че Румъния и България ще са следващите жертви на Кремъл
Автор на твърдението е пом.държавният секретар Виктория Нюланд

Румъния и България ще бъдат следващите жертви на Кремъл след балтийските държави и Полша, заяви по време на конференция за сигурността в Берлин помощник държавният секретар по въпросите за Евразия Виктория Нюланд, предаде украинският портал 112.ua, цитиран от Фокус. Изявлението на Нюланд е от вчера.

„Страните в източната част на Алианса са заплашени от перспективата да се превърнат в следващите жертви на Кремъл. САЩ, както и НАТО, ще ги подкрепим. Нашето военно присъствие по суша, по вода и във въздуха над Полша, Румъния, България и балтийските държави трябва да бъде силно послание, че те са защитени“, заяви Нюланд. По-рано тя разкри детайли, свързани с въпросите за американски оръжейни доставки за украинската страна.

Русия се готви да води “хибридна война” на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа, заяви българският президент Росен Плевнелиев миналата седмица в интервю за в. “Индипендънт он сънди”. Той иска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия и се опасява, че масираните кибератаки срещу българските институции може да се дирижират от Москва.

“Много ефективен и сигурен начин за Русия да дестабилизира Европа е през Балканите, затова Путин се фокусира върху това”, заяви той пред “Индипендънт” в София. “Нашето послание до ЕС, до генералния секретар на НАТО, нашите партньори и западни съюзници е, че Балканите трябва да бъдат в центъра на европейската политика за сигурност. Направете повече за нас, за да направите повече за самите себе си”, призова Плевнелиев. Публикуването на интервюто на президента съвпадна с атентатите в Париж и с началото на срещата на Г20 в Анталия, където се забеляза началото на промяна на политиката на САЩ към Русия. Когато в понеделник българският премиер Борисов бе попитан как ще коментира интервюто на Плевнелиев, той заяви “не съм чак такъв ястреб”.

1 коментар

  1. аз каза:

    с химтрейли ли ни защитавате нещастници

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране