31.10.2016 | 20:02
Сдружение ГЕРБ вси ни събра – нас не ще ни уплаши сганта
%%%%%%%, надбавки, etc.

Водещ, bTV: Как се запознахте (с Бойко Борисов), г-жо Цачева?

Цецка Цачева, Матриарх: Сдружение ГЕРБ ни събра. Разбира се, аз преди това го познавах задочно като главен секретар г-н Борисов, но личното ни познанство беше някъде 2006 г., зимата, малко преди учредяването на сдружението. Ние така започнахме – първо като сдружение, след това като партия. Там някъде мисля, че беше началото.

В-щ: Помните ли повода, г-н Борисов?

Бойко Борисов, Василевс: Аз не помня. Но още веднъж искам да кажа, че като си прехвърля в главата имената и хората, които според мен биха могли да свършат работа в президентството, на практика най-независимият човек, който, хем сме били заедно, но на практика никога не се е налагало нито да й давам указания, нито да й казвам какво да прави, беше г-жа Цачева. Защото в парламента два мандата вече да умиротворяваш и да държиш баланс между всички политически партии – това е висша форма на изкуство. Аз не бих издържал един ден в парламента, ако аз съм председател на парламента.

В-щ: Обикновено политиците казват „България над всичко“. Сега, в изборната нощ, вие ще се дистанцирате ли от партията, която ви издигна?

ЦЦ: Това е много…

В-щ: Важен.

ЦЦ: Важен момент, но в същото време и някак си много непопулярно обяснен. Това, че президентът трябва да бъде надпартиен, не означава, че той къса с идейните си разбирания, с вижданията си, с тезите и посланията, които е имал към гражданите на България по време на кампанията. Аз не мога да бъда различна от център-дясното пространство, където е позиционирана ГЕРБ, но като такава ще работя за интересите на всички българи, в това число и на нашите опоненти. (…)

В-щ: Г-н Борисов, ако госпожа Цачева не успее, в изборната нощ си хвърляте оставката, така ли?

ББ: Първо, аз го казах, очаквайки, че БСП ще имат, както ДПС, свой представител на изборите. Оказа се, че БСП нямат нито един член, нито един кадър, който да издигнат за президент, но вече го бях казал. Защото на първия тур ще се преброим партиите, това е истинският вот на доверие. И тази, която спечели, има моралното право да управлява. Така че за съжаление остана само моето морално желание и ще го направя. Но за съжаление срещу мене няма реален опонент от страна на левицата.

В-щ: Тоест, ако Цецка Цачева спечели на първи тур, но загуби на балотажа, това за оставката важи ли?

ББ: Разбира се, защото на балотажа вече ще се омешат всичките, но ние ще положим усилия и за балотажа, разбира се. Докато на първия тур има кандидат на ГЕРБ, ще има проценти, има кандидат на ДПС, г-н Орешарски – ще има проценти, има кандидат на патриотите – ще има проценти, има кандидат на реформаторите – ще има проценти. За съжаление с БСП няма как да се премерим, защото те трябва да се разделят на всичките им членове на инициативния комитет. (…)

Въпрос на зрител: Защо преди изборите решиха да дадат коледни надбавки, нали нямаше пари?

ББ: …Искам да отговоря на вашия провокативен въпрос на този човек, защото ние, откакто е това правителство, за всяка Коледа и Великден, за всяка Коледа и Великден сме давали по 51, 52, 53 милиона.

В-щ: Въпросът е не можеше ли след изборите да го обявите?

ББ: Ами нали утре приемаме бюджета?

ЦЦ: Сега се приема бюджетът, кога след изборите?

ББ: Хайде тогава заради вашия зрител няма да дадем на българските пенсионери тези 50 милиона.

В-щ: Той си пита човекът.

ББ: ЗАЩО ПИТА ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ПИТА? За миналата Коледа предизборно ли бяха, господине, не знам името? За Великден предизборно ли бяха? За по-миналата Коледа предизборно ли бяха? За по-миналия Великден предизборно ли бяха? 260 милиона извън пенсиите, от бюджета това правителство от борбата с корупцията и контрабандата даде на българските пенсионери. Извън бюджета, извън пенсионната система. Откъде накъде заслужаваме да ни зададете този въпрос, предизборно ли? Като сме го правили пет пъти поред. А ако не го бяхме направили, ще ви е по-приятно ли? Ако искате, да не ги даваме!

1 коментар

  1. Христов каза:

    Моят Президент,трябва да е мъж,висок,умен,интелигентен,човек с независим характер,човек който може да казва не,когато тази думичка работи за суверенитета на държавата ни!Чисто проба изнасилване е,да тикаме една обикновена даскалица,да се занимава с държавни дела,да бъде командващ Българската армия,точно сега,когато светът е изправен пред заплахата от повсеместен международен тероризъм.Мисля,че десетте „фусти“ заемащи високи постове, подвизаващи се на „Дондуков“-1,са предостатъчни за „управлението“ на държавата ни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране