13.05.2016 | 15:48
СДС и Кунева – бесни на ген. Атанасов, че ги нарекъл „наемници“ на Борисов
Меглена Кунева: Петър Москов измисли името на Реформаторския блок

Бурна реакция от СДС и ДБГ дойде няколко часа, след като депутатът от ДСБ и Реформаторския блок Атанас Атанасов заяви пред Би Ти Ви, че „онази част от Реформаторския блок, които останали в правителството са наемници… Наемниците да си ходят в ГЕРБ!“.

Повод за репликата на Атанасов бяха думи на министър Петър Москов, който формално още е част от партията, че ДСБ няма място в опозиция, заедно с „пропутиновски партии“. „Ние от СДС, категорично възразяваме срещу изявленията на народния представител от ДСБ Атанас Атанасов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, че ДСБ са създали Реформаторския блок и „Меглена Кунева и Божидар Лукарски са наемници и да си ходят в ГЕРБ“, написаха от СДС в официална позиция.

От партията припомнят, че Реформаторският блок е учреден не от 1, а от 5 партии, а решението на коалицията и на парламентарната й група за подкрепа на правителството не е денонсирано. „Ако на някого това не му харесва, е свободен да напусне коалицията, но фактически, а не само медийно“, казват от СДС и разясняват какво значи думата „министър“ – „Министър“ идва от латинската дума „administro“, което означава „служа“. Тоест, всички министри трябва да са служители на народа, наети от него да работят за интересите му. Ако г-н Атанасов смята, че да си наемник на гражданите е обидно, то очевидно не осъзнава функциите както на изпълнителната, така и на законодателната власт“.

По-рано в Русе лидерката на ДБГ Меглена Кунева демонстрира спокойствие по темата за думите на Атанасов с думите: „Не съм човек, който се храни от конфликти и негативизъм“.

Тя обаче добави, че името на Реформаторския блок е измислено от Петър Москов, който отказа да напусне министерския пост, когато партията му ДСБ взе общо решение за напускане на управляващото мнозинство на ГЕРБ. По думите й РБ е проект, „който обедини много хора, свързани исторически с идеите в дясно-център“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране