29.12.2023 | 11:40
Сглобката се тресе: Ето го екипа на президентската партия „Трети март”
Политическият проект засега се пече на бавен огън и умишлено не се говори открито за него, за да не отече работата

Партия „Трети март“ със сигурност скача на изборите за европарламент като начало на пътя си в политиката. Това научи „Галерия“ от ръководството на движението, основано, за да защити настоящия национален празник.

Лидерът Петър Витанов, който в момента е евродепутат, показа 290 000 подписа за референдум за запазване на националния празник, но не ги внесе, тъй като така или иначе темата отпадна от списъка с промени в Конституцията. До Витанов застанаха някои от лицата, около които ще бъдат градени структурите на новата формация. Тя се ползва с тайната благословия на президента Румен Радев.

До Витанов беше бившият зам.-министър на финансите от БСП Георги Кадиев, който сега е бизнесмен с интереси в сферата на енергетиката. Кадиев има опит в партийното строителство. През 2016 г. той създаде формацията „Нормална държава“. Тази година партията участва в изборите като част от коалиция„Левицата”, в която беше и устата Мая Манолова.

По едно време бившият соцкадър Кадиев прелетя и при хората на президента Георги Първанов(2002-2012) в АБВ. До Петър Витанов стоеше друг социалист Димитър Данчев, бивш депутат и заместник-министър на икономиката в кабинета „Петков“. Направи впечатление присъствието на Явор Нотев, бивш депутат от „Атака“, известен с умерените си позиции и добър професионализъм.

Не е тайна, че сред сподвижниците на Витанов са още кметът на Перник Станислав Владимиров, легендата на стрелбата и бивш спортен министър Весела Лечева, бившият правосъден министър Крум Зарков, сега член на екипа на президента Радев и още куп кметове. Засега последните не се афишират като симпатизанти на „Трети март“, но със сигурност ще помагат в организационната дейност по изграждане на местните структури на новата партия.

Проектът за партията засега се пече на бавен огън и умишлено не се говори открито за него, за да не отече работата.

Самият Витанов отговаря уклончиво ще прави ли партия. Според него обаче политически вакуум нямало да има – той ще бъде запълнен. Пред БНР той коментира ниската избирателна активност в стила на президента Радев, като каза, че тя говори за безнадеждност, апатия, и отвращение от политическата класа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране