21.09.2019 | 18:59
Шефът на БНР е глупав, не става даже за маша на управляващите
Според Владо Береану, Светослав Костов възпрепятства основната работа на журналиста – да е опозиция и критичен към управляващите
Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов трябва да напусне този пост заради уникалната глупост, която сътвори. Той е избран от СЕМ, в който мнозинството са избрани от ГЕРБ, тоест, изпълняват всичко, което се иска от тях. Очевидно му е била зададена задача да спре всякакви опозиционни гласове.

Това заяви в ефира на телевизия Евроком жерналистът Владо Береану.

Според него Светослав Костов възпрепятства основната работа на журналиста – да е опозиция и критичен към управляващите, като поясни, че неговата работа не е да отразява какво правят политиците и какво откриват.

„БНР преди идването на господин Костов беше доста нормална медия. Беше по-обективна и журналистически права. Определено е имал задача да овладее критичното и нормално мислене на журналиста. Той успя да превърне медията в подчинена и това е неговата лична глупост.“, сигурен е журналистът.

Береану е категоричен, че спирането на радиото е недопустимо, а тезата за профилактиката и техническия директор според него е „измиване на ръце“.

„Светослв Костов трябва да е идиот, за да допусне такъв гаф. Той трябва автоматично да си ходи. Това е тотално безхаберие. Даже и като маша на управляващите не става, защото е глупав. Ако така продължава да им изпълнява казаното му, той ще стане за смях пред цяла България“, подчерта още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране